Publicat in noiembrie 7, 2013 de Oreste Teodorescu in Blog
 
 

Presa: de la „cainele de paza al democratiei” la lupul care da iama in oile din ce in ce mai nestiutoare


Poate, daca vom iesi putin din agitatia teribila a mintii si din insingurarea sufletului, vom putea observa mai atent ce se intampla cu adevarat in noi insine si-n jurul nostru. Poate, ca a sosit timpul intrebarilor adevarate, la al caror raspuns speram sa gasim solutia reabilitarii noastre ca oameni, pentru ca, sa nu uitam, umanitatea este suma tuturor. Si daca Dumnezeu ne-a ingaduit sa existam, inseamna ca fiecare dintre noi are un sens, o misiune si o putere.

Fiind, printre altele si jurnalist, ma intreb ce rol mai joaca presa in viata noastra? Fara nici o placere, constat ca ea serveste pentru a inflacara viciile, pasiunile, consumul si uneori pentru a intretine orgoliul si egoismul diverselor interese politice si de afaceri. Ea a incetat de ceva vreme sa informeze si sa formateze ci, aproape pe nesimtite s-a transformat intr-un organ toxic cu o functie, de cele mai multe ori, manipulatoare! Cred, ca majoritatea oamenilor nici macar nu inteleg la ce ne foloseste…In goana dupa profitul imediat, intreaga presa s-a golit de continut, fiind mai mult preocupata de reclame. Chiar cred ca in sedintele de redactie se pune intrebarea: “cu ce emisiuni sau articole mai spargem marele calup de publicitate?”

Cand suntem bombardati de pretutindeni de mesaje gaunoase, ajungem ca instrumentul gandirii noastre sa se transforme intr-un mijloc de “educatie”, in mainile unor stapanitori care au nevoie de sclavi eviscerati pentru propasirea unor interese, aflate la mii de ani lumina de Calea catre Adevar!