Publicat in mai 9, 2013 de Oreste Teodorescu in Spiritualitate
 
 

Primele forme de viata de pe Terra


Primele animale aparute pe Pamant au fost nevertebratele. Ele se mentin si astazi in lantul trofic. Iata un exemplu: un vierme marin, lung de un milimetru este mancat de crevetele, care este vanat de pesti, iar acestia sunt mancati de oameni. Dupa ce tocmeste tariile cerului, apelor si pamantului, Dumnezeu, a facut in ziua a V-a toate vietuitoarele apei si ale aerului…Este interesant faptul, ca si la vietatile lipsite de schelet osos, apare un mecansimsexual autogen, menit autofertilizarii, in lipsa partenerului. Este cazul viermelui sageata, care are intre 2,5 si 10 cm si care poseda atat testicule cat si ovare.

Asadar, originea vietii inteligente si organizate, este strans legata de elementul apa. Desi nu au sistem nervos si fibre musculare, buretii de pe fundul oceanului, care pot atinge lungimea de 2 metri, cand se ating, fuzioneaza, generand un organism mai mare. Ei se hranesc absorbind apa, prin porii de pe suprafata corpului, filtrand elementele esentiale si evacuand rezidurile prin valve.

Primul animal, care a putut inota liber si care si-a creat un adevarat sistem de aparare impotriva inamicilor a fost meduza. Odata cu aparitia ei, se dezvolta si mecansimul sexual. Meduza se reproduce in felul urmator: spermatozoizii si ouale sunt expulzate in mare. Oul fertilizat se transforma, spoi intr-un animal embrionic independent, ce are o forma diferita fata de parintii sai. Dupa un timp, embrionul se aseaza pe fundul oceanului si creste sub forma unui polip. Acesta inmugureste si elibereaza meduze mici, care incep sa pluteasca prin curentii marini…

-va urma-