Publicat in ianuarie 7, 2014 de Oreste Teodorescu in Politikon
 
 

Qvo vadis 2014?


De aproape 25 de ani suntem pacaliti constant de aceeasi gasca de comunisti, deghizati dupa momentul 1989 in reprezentatii tuturor partidelor parlamentare. In decembrie, dupa ce au hranit foamea de razbunare si frustrare a poporului, cu nefericitul si dictatorialul cuplu ceausist, tovarasii activisti si securisti au confiscat Puterea, pe care o exercita si astazi, prin pupile, interpusi sau mai rau…amante, soferi, caratori de servieta.

Globalizarea pozitiva ne fericeste pe termen lung si cu un sistem de principii politice pe care nu le-am respectat niciodata pana acum, si anume alternanta doctrinara la putere.Europa cunoaste bine cele doua directii de guvernamânt: dreapta si stânga, echilibrate sau potentate de o a treia forta, ceva mai mica, numita politica de centru. Italia, Franta, Anglia, Germania sunt exemplele cele mai bune ale acestei scheme. Ca sa n-o mai lungim, la noi inca nu s-au decantat zoaiele, iar apa politicii ramane tulbure.

Iata, de exemplu, PD-L: a fost partid de stânga în internationala socialista, acum este  de dreapta!? PNL-ul: formatiune liberala traditionala, exponent al interesului clasei de business, duce langa PSD  o politica eminamente de stânga!? PSD-ul, desenat ca un mare partid social-democrat, are liderii cei mai bogati ,opulenti si corupti, dand chiar primul premier din lumea civilizata condamnat de doua ori pentru CORUPTIE

 E limpede pentru toata lumea ca, în goana lor dupa putere, privilegii si, disperate sa supravietuiasca politic, partidele din România si-au schimbat mai des doctrinele decât a divortat Prigoana de Bahmuteanu! Sistemul nostru dâmbovitean: “Lasa, ba, ca merge si asa!” nu se muleaza deloc pe modelul proiectat la Bruxelles. “Politica Uniunii Europene se hraneste din etica, morala si umanism. Acestor curente li se adauga mostenirea luminoasa a doctrinelor crestine, caci acest nou spatiu comun trebuie sa fie un loc al pacii, prosperitatii si solidaritatii!”, spunea într-un interviu Barroso.

Termenul pe care UE l-a lasat recentelor tari intrate pentru a se adapta si upgrada a fost, de regula, de doi ani, astfel încât România trebuia sa se pregateasca ca din 2009 sa-si schimbe radical mentalitatea corupta si indolenta economica. Dar iata ca am ajuns in 2014 si nu s-a schimbat nimc…

Cred ca daca am cantat, macar si din buze „Desteapta-te romane”, ar fi cazul sa si trecem la…fapte. Anul acesta vor fi alegeri europarlamentare si prezidentiale…Vom da semnele de insanatosire cand vom fi capabil sa amendam definitiv intreaga clasa politica fiind convinsi ca: PD-L si USL sunt fix aceeasi MIZERIE!