Publicat in noiembrie 7, 2012 de Oreste Teodorescu in Ezoterism
 
 

Raporturile dintre data nasterii si influentele cosmice


Omul, ca si lumea,  este impartit in trei parti:

  1. Capul (Guvernatorul)- Lumea spirituala, mentala psihoinformativa-anul nasterii.
  2.  Tot ce se afla deasupra diafragmei- Lumea energetica, psihica, emotionala-luna nasterii
  3.  Tot ce se afla sub diafragma. Lumea materiala, fiziologica.-ziua nasterii

Anul este compus din patru cifre, dintre care primele doua raman constante in timp ce celelalte se schimba permanent in cicluri de 100 de ani. De exemplu: 1900-1999.

Predispozitiile generale ale ultimului secol al celui de-al doilea mileniu d.Hr au fost generate de asocierea cifrei cu vibratia 1 cu cea cu vibratie 9.

De aici rezulta o imbinare intre un an (1) care aduce (capcitati deosebite de orientare, atingerea scopului cu ori ce pret, caractere puternice, multa creativitate, independenta, tendinte de dominare, multe inovatii, inventii, ideologii rigide si incapatanate, misoginism, tiranie) cu (9) care aduce la randul sau ( intelectualitate si spiritualitate crescuta, romantism, pasiuni, rafinament, farmec si discretie, emotivitate si sensibilitate, idei legate de binele global, argumentatii puternice).aPrimul secol al mileniului III, perioada 2000-2099 se afla sub vibratia 2 (predispozitii tandre, sensibile, gingasie, discretie, diplomatie, pace, reconciliere in relatia cu animalele si natura, bun simt individual si civic, dar aduce si cruzime, razbunare, rautate, perfidie, vrajitorie, magie neagra, manipulare, agresiuni. Femeile vor avea tendinta si capacittea sa manipuleze psihoafectiv)

Anul 2012 adauga pe langa perdispozitiile generale ale vibratiei 2, o noua vibratie 3, obtinuta din (1+2=3). Aceasta vibratie aduce urmatoarele predispozitii ( energie si mobilitate, imaginatie si creativitate, sange rece, vioiciune, mandrie, independenta, ambitii pentru putere, tendinte dictatoriale, inceputuri de mari proiecte, stralucire, dar aduce si lene, disperare, dezorientare, minciuna, superficialitate, kitch). El poate fi interpretat si ca avand vibratia 5 (2+0+1+2=5), adica un an care aduce (nerabdare, atractie catre lucruri ciudate, mistere, caractere iscoditoare, oameni destepti, comunicare usoara, aventuri, actiuni intense de spionaj, personalitati multilaterale, inatrirea conceptului de familie, sau distrugerea caminului, sexualitate, iresponsabilitate, neglijenta)