Publicat in decembrie 12, 2013 de Oreste Teodorescu in
Warning: explode() expects parameter 2 to be string, object given in /home/codulluioreste/public_html/wp-content/themes/made/inc/single-normal.php on line 148
 
 

Reactile celor mai importante ambasade la atentatul parlamentarilor asupra Codului Penal


steagusa

 

Ambasada Statelor Unite:

Un principiu de baza al democratiei arata ca toti oamenii sunt egali in fata legii. Amendamentele la Codul Penal adoptate ieri in Camera Deputatilor ar reprezenta un pas inapoi pentru Romania. Este foarte descurajant ca aceste modificari au fost adoptate fara nicio consultare, nicio dezbatere si nicio ocazie pentru ca reprezentantii autoritatii judecatoresti sau membrii societatii civile sa se pronunte in legatura cu amendamentele propuse”.Aceasta actiune a Parlamentului reprezinta o indepartare de la principiile transparentei si ale statului de drept si este un semnal descurajator pentru investitori, care va afecta negativ economia Romaniei. Transparenta, predictibilitatea si stabilitatea sunt factori esentiali pentru toti investitorii, atat locali cat si straini, cand iau in calcul unde sa investeasca”

658x0_steag_Germania.svg_

Ambasada Germaniei:

„Din perspectiva noastra, este decisiv ca activitatea diferitelor institutii care sprijina, protejeaza si dezvolta statul de drept – ca de ex. ANI, CSM, DNA, Ministerul Public sau Curtea Constitutionala – sa se desfasoare fara presiune politica si neingradit”

olanda-steag

Ambasada Olandei:

Ambasada Regatului Tarilor de Jos urmareste cu ingrijorare amendamentele (la Codul Penal) si asteapta evolutiile viitoare”

descărcare

Ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti, Martin Harris:

Eu sunt ingrijorat de aceasta problema. Cred ca ANI si DNA au avut realizari foarte importante pentru Romania. De fapt, aceste institutii sunt motorul reformei in viata publica din Romania si este important ca si ANI si DNA au sprijinul din partea tuturor, inclusiv sprijinul din partea politicienilor. Eu sper ca vom avea de la Parlament un angajament consistent in sprijinul pentru lupta impotriva coruptiei„.