Publicat in decembrie 22, 2013 de Oreste Teodorescu in Blog
 
 

Secretele bine ascunse ale manipulatorilor din televiziune


Manipularea societatii devine posibila, daca centrul de putere isi impune suprematia asupra opiniei publice. Prin programele lor, anumite posturi de televiziune introduc in societate atata sciziune, indoiala si pareri contradictorii, incat publicul larg incepe sa nu se mai descurce in zapaceala colectiva, pierzandu-si treptat, treptat increderea in propriile pareri. Printr-o politica de programe, atent gandita, i se induc telespectatorului pasiuni decadente, continut vulgar, lipsit de spiritualitate si ratiune, precum si obisnuinte de consum, prin difuzarea repetitiva a calupurilor de publicitate.

Prin cultivarea prostului gust, acest gen de televiziune pus in slujba oligarhului, pune in miscare slabiciunile, defectele, patimile omenesti, pana cand publicul se obisnuieste cu ele, incetand de a le mai critica si combate, acceptand in cele din urma, uniformizarea. Rostul „analistilor” invitati sa-si expuna expertizele, prin tot felul de vorbe goale si manipulari este de a inlocui gandirea personala cu cea conforma intereselor mogulului.

In contextul destructurarii sistemului de educatie si invatamant, dupa fidelizarea publicului, devenit astfel captiv, manipulatorii deghizati in jurnalisti si comentatori introduc in mentalul colectiv principii false, ideologii mincinoase, vizand cu precadere publicul tanar, tembelizat prin tot felul de mizerii tabloide.

Sa realizam, ca in Romania postdecembrista, mass media a avut un rol deciziv in acceptarea de catre noi, cu un stoicism rar, toate privatiunile impuse de incompetenta si ticalosia clasei politice, care a avut grija, ca indiferent de guvernare, sa alimenteze cu multi bani conturile televiziunilor aservite.

Asa imi explic si eu, de ce unii colegi de breasla au incetat sa mai fie luptatori ai cuvantului. Probabil, constransi de lacomie,s-au hotarat sa-si vanda demnitatea acestor sobolani hulpavi…