Publicat in aprilie 21, 2013 de Oreste Teodorescu in Blog
 
 

Misterele piramidelor incep sa se dezvaluie…


O descoperire stranie, avea sa schimbe fundamental optica asupra cunostintelor de genetica  a stramosilor antici.Cu vreo patru ani in urma, o echipa de arheologi egipteni a scos la lumină ramasitele unei ființe cu corp de pisică și craniu de om. Scheletul, perfect prezervat, a fost găsit la intrarea unei camere ascunse, care fusese descoperită în partea superioară a Piramidei lui Keops. Comunicatul acestora, a ajuns, din fericire si la The National Reporter. Iată ce relatau reporterii americani pe 19 decembrie 2009:

«Oameni de știință din lumea întreagă au ajuns în Egipt, pentru a studia ciudatul schelet, multora dintre ei nevenindu-le să creadă că e real. Cunoaștem faptul că egiptenii antici erau, printre altele, și taxidermiști desăvârșiți. Ceea ce vedem acum este cel mai probabil una din creațiile lor, menită să sperie eventualii hoți, ne spune dr. Jason Hendley, de la Universitatea Oxford. Unii dintre cercetătorii care s-au aflat la fața locului împărtășesc opinia dr. Hendley, în timp ce alții sunt mai puțin sceptici: Ceea ce mă nedumerește este faptul că coloana vertebrală a acestei creaturi este atașată de craniu în mod natural, explică dr. Winston Gorjone. Dacă ceea ce vedem acum ar fi creația unui taxidermist antic, metoda de atașare a craniului la coloană ar fi vizibilă. Ar exista sârme care să le țină împreună. În cazul de față, ele nu există. Vedem clar că oasele se îmbină în mod natural, ceea arată că acest schelet ar putea fi, într-adevăr, rămășițele unei specii de animale de mult dispărute. Să nu uităm că tradițiile vechilor egipteni abundă în ființe jumătate om, jumătate animal, mai spune dr. Gorjone. Întrebarea la care suntem provocați să răspundem acum este dacă acestea chiar au fost rodul imaginației sau au existat în realitate”.

In timpul lucrarilor,o sonda robot a fost direcționată printr-o gură de aerisire. După ce a parcurs un traseu întortocheat, cu multe cotituri, aceasta s-a oprit în fața unei uși de marmură, și-a continuat drumul, luand-o în sus cațiva metri, pana când a intrat într-o cameră deschisă, lungă de cca 3 metri și înaltă de 1 metru și jumătate. In mijlocul încaperii și în fața celei de-a doua uși stătea scheletul unui animal. Dar nu al vreunui animal cunoscut. Părea să fie o pisică de dimensiuni mari cu un cap uman, având craniul alungit. Acesta părea că stă de pază în fața intrării în ce-a de-a doua cameră. Când imaginea animalului a apărut pe video-monitor, câțiva dintre specialiștii prezenți au spus că aceasta trebuie să fie dovada concretă a uneia dintre cele mai adorate făpturi mitice ale vechilor egipteni – ființa jumătate om, jumătate pisică. Oare asta să fie dovada concretă că așa ceva a existat?Scheletul a fost atent examinat timp de aproape 3 ore de către echipa de cercetare, imaginile fiind transmise în direct în lumea întreagă, la mai multe universități de prestigiu. Ce este acest animal a rămas în continuare un mister, dar un lucru a fost atunci stabilit unanim: este vorba de un schelet real, nu de o sculptură și nici de creația vreunui taxidermist antic.

Oare, suntem pregatiti, sa aflam cu adevarat cine au fost stramosii nostri, de dinainte de Potop? Vom putea intelege la ce nivel de cunoastere ajunsesera ei?  Si daca, pana la Mantuire, totul este sortit ciclicitatii Marii Roti, inseamna ca  ne apropiem de conceptul: La sfarsit va fi inceputul?