Publicat in mai 1, 2013 de Oreste Teodorescu in Spiritualitate
 
 

Supa primordiala si aparitia vietii


In lumina noilor cunostinte, datorita unor stiinte de frontiera, precum si din interpertarea corecta si in sens a cartilor sacre, nu mai avem nici o indoiala ca Viata si Natura, Cosmosul si Omul, au un Creator. Intrebarea nu este daca Dumnezeu a creat lumea, ci cum a facut-o?

In anii ’50, cercetatatorii americani Harold Udrey si Stanley Miller au facut un experiment prin care au demonstrat cum au aparut primele molecule organice. Dupa ce s-a nascut, Terra a traversat multe si foarte profunde transformari care au permis aparitia vietii. Pe la  varsta de 16oo de milioane de ani, pe intreg globul, vulcanii continuau sa erupa, imprastiind gaze toxice, existau ploi acide si furtuni solare, fapte care nu permiteau aparitia si dezvoltare vietii pe suprafata Pamantului. Singurul refugiu al posibilelor bio-forme, fiin fundul oceanelor.

Cei doi cerecetatori americani au pornit experimentul, de la constatarea ca atmosfera de atunci, continea un maestec letal de hidrogen, metan, monoxid de carbon si amoniac, pe care le-au amestecat intr-un balon de laborator sigilat ermetic si au produs arcuri electrice in amestecul gazos, reproducand teribilele furtuni care se dezlantuiau asupra Pamantului. In vasul de reactie s-a formt un lut intunecat, vascos si dens. In urma analizelor chimice s-a constatat ca lutul continea toate elementele indispensabile aparitiei vietii: aminoacizi, lipide, glucide si uree.

Udrey si Miller au postulat ca asa au aparut primele molecule organice. Ele au cazut din cer in oceanul acid si extrem de fierbinte, formand un fel de supa primordiala, in care au inceput sa se organizeze genele…

-va urma-