Publicat in noiembrie 14, 2012 de Oreste Teodorescu in Ezoterism
 
 

Timpul ca vibratie cosmica


Timpul se poate defini si ca o trecere energetica prin viata. Astfel secundele ne influenteaza la nivel submolecular, minutele aduc schimbari la nivelul organelor, orele cuprind sistemele, iar zilele ne influenteaza in intreg ansamblul psiho-energo-informational.

Apartinem unui univers radionic si suntem conectati la marea vibratie cosmica, astfel incat viata noastra cunoaste ritmuri. Pe palierul de jos se afla ritmurile subcelulare si celulare. Dupa ce sistemul celular a fost strabatut de timp, urmeaza aparitia ritmurilor tesuturilor, care la randul lor, organizeaza pe un alt palier ritmurile organelor. Intr-o ierarhie a ritmurilor vitale, locul cel mai inalt este ocupat de hipotalamus.

Hipotalamusul(din limba greaca=sub talamus) este o regiune a creierului mamiferelor (de dimensiunea unei alune) localizat sub talamus, fiind o arie importanta a regiunii centrale a diencefalului, avand ca functie determinate procese metabolice si alte activitati anatomice. Hipotalamusul leaga sistemul nervos de sistemul endocrin sintetizand secretia neurohormonilor, fiind necesar in controlarea secretiei de hormoni a glandei peturiare. Este centrul reglarii vegetative, avand functii foarte importante: termoreglare, foame si satietate, comportamentul hidric si alimentar, actele instinctive si manifestarile vegetative instinctuale(frica, furie), regleaza ritmul somn-veghe, coordoneaza activitatea glandelor endocrine, influenteaza metabolismul.

Natura si omul ca parte integranta din ea, sunt influentati de ritmurile sezoniere (anotimpuri) de ritmurile anuale (cicluri), ritmuri lunare, saptamanale, etc.

-va urma-