Publicat in decembrie 19, 2013 de Oreste Teodorescu in Blog
 
 

Trei principii ale dresajului social


Sistemele de control planetar se bazeaza efectiv pe dresaj cand vine vorba de satisfacut necesitatile si pulsiunile sociale. De aceea, un loc privilegiat in fiecare sistem, indiferent de natura sa, totalitara sau democratica, il ocupa propagandistii, manipulatorii si vectorii din mass-media.

Iata cateva dintre principiile dresajului social, din care si noi, romanii facem parte de atata amar de vreme:

1. Justificarea pierderii drepturilor si libertatilor individului pentru siguranta si confortul acestuia.

Dupa caderea comunismului ne-am dorit cu totii, un sistem nou, functional si armonios. A avut grija dresorul desemnat, Ion Iliescu si gasca sa de la Circul din Moscova sa  primim un  haos si  o coruptie bolnavicioasa, ca se ne rugam orbeste pentru o mana forte, autoritara si astfel  se ne  intoarcem la un sistem centralizat. Cipuri la animale, taxe, inregistrarea emailurilor si telefoanelor pe 5 ani in baze de date, big brother pe autostrada, autorizatii, taxe auto, declaratii de venituri, examene de capacitate, etc.

2. Justificarea controlului. Te platim, te creditam, te indatoram ca sa fii guvernabil, sa fii ocupat, sa fii obedient

Taxele in occident au fost introduse dupa  Al Doilea Razboi Mondial, pe o perioada limitata, taxe pe venituri si pe produse (TVA) pentru reconstructia tarilor afectate. Dar iata ca a trecut mai bine de o jumatate de secol si taxele nu numai ca nu s-au retras dar chiar s-au triplat exponential.Asa se face ca tocmai tarile  dezvoltate si civilizate au cea mai mare datorie externa:

  • Romania 43 de milioane datorii externe la o populatie de 22 milioane ( $ 2000 / om )
  • Ungaria 107 milioane datorii externe la o pupulatie de 10 milioane ($ 10.000 /om)
  • America are 10.000 de milioane datorii externe la o populatie de 300 milioane. (33.000 / om)
  • Suedia are 600 de milioane datorii externe la o populatie de 9 milioane. (66.000 / om)
  • Olanda are 1899 de milioane datorii externe la o populatie de 16 milioane. ($ 118.000 /om)
  • UK are 8000 de milioane datorii externe la o populatie de 60 de milioane. (133.000/om) iar Londra este capitala cu cele mai multe camere de supraveghere video a strazilor si locurilor publice din lume.
  • China are cea mai mare crestere economica mondiala si o datoie externa de numai 0.2 USD / om adica 300 de milioane datorii externe la o populatie de 1.3 miliarde (0.2 dolari / om)

3. Accentuarea nevoii de recunoastere sociala prin acumulare de bunuri si de pozitii cat mai inalte

Ego-ul este comun tuturor indivizilor, difera doar ca marime : banii si puterea sunt cheia care pot face diferenta si deschide usile din societate. Distantarea individului de radacinile sale traditionale si de caile lui spirituale, autentice se realizeza prin cateva stratageme de impunere:

  • Lipsa de comunicare reala (comunicarea virtuala).
  • Inexistenta unei mase critice de informatii si lipsa de cultura.
  • Diminuarea timpului petrecut in familie  va induce intr-un timp relativ, membrilor ei sa asculte de terti,  (sefi, colegi, televizor,  internet, media).

Stiind acum, toate acestea, poate intelegem mai bine de ce Mantuitorul ne-a povatuit: „CAUTATI ADEVARUL SI EL VA VA FACE LIBERI!”