Publicat in decembrie 15, 2013 de Oreste Teodorescu in
Warning: explode() expects parameter 2 to be string, object given in /home/codulluioreste/public_html/wp-content/themes/made/inc/single-normal.php on line 148
 
 

Trucajele revolutiei romane si de ce nu poate fi iertat Iliescu


Sfarsit de Decembrie 1989. Televiziunea Romana transmite in direct, ca intr-o premeiera europeana, confruntarile armate de pe strazi. Niste figuri cvasi-cunoscute din aparatul de partid, apar constant in platourile televiziunii asediate, vorbesc despre revolutie. La aproape un sfert de secol de la momentul acela, stim cu totii ca revolutia a fost furata in primele zile de o clica de activisti si securisti, ca intreaga operatiune 1989 a fost un imens trucaj care a avut misiunea de a-l lichida pe Ceausescu, fara insa a tulbura cu ceva fundamentele comunismului.

In 1989, Ceausescu avea 70 de ani, tara se afla izolata atat de catre blocul estic condus de Moscova cat si fata de occident. Serviciile secrete stiau ca sfarsitul dinastiei ceausiste fusese hotarat de Gorbaciov si incuviintat de restul partenerilor internationali. Si cum Romania se afla in zona de influenta sovietica, dirijorul operatiunilor cunoscute sub denumirea: Prabusirea Cortinei de Fier se afla la Kremlin. Pentru a putea amorsa o reteta clasica de lovitura de stat, abil degizata in revolta populara, planul avea nevoie de trei trei oameni cheie. La noi, acestia au fost Silviu Brucan, Laszlo Tokes si generalul Nicolae Militaru.

In 1987, dupa revolta muncilor de la Brasov, care cereau ridicarea plafonului de salarizare si mai multe libertati, apare brusc in atentia opiniei publice internationale, Silviu Brucan, care isi asuma trimiterea unei scrisori, unei agentii de presa americane, criticand vehement regimul totalitar al lui Ceausescu. Insa Brucan nu este un oarecare, ci un ilustru bolsevic, fost redactor sef al oficiosului Scanteia intre 1944-1955, fost acuzator public si anchetator al burgezo-mosierimii si una dintre cele mai dure voci, alaturi de Ana Pauker si Emil Bodnaras (Bondarenko) care condamnau la moarte pe dusmanii clasei muncitoare. La vremea respectiva, serviciile de securitate interne il monitorizau ca avand relatii constante si conspirate cu Ambasada URSS-ului si cu diversi agenti KGB.

Secventa principala care avea sa duca la sfarsitul ceausestilor dar nu si a comunismului incepe la Timisoara, unde  exista o minoritate activa si foarte bine organizata in jurul pastorului reformat Laszlo Tokes. Acestia clamau public alipirea Transilvaniei la Ungaria. Fiind arestat la domiciliu, pe data de 15 decembrie, un grup mare de enoriasi s-au strans in jurul locuintei sale, intrucat se zvonea in tot orasul ca pastorul va fi ridicat de catre securitate si evacuat din casa parohiala. La scurt timp, incep sa strige lozinci antiguvernamentale, urmeaza acte de vandalism in centrul orasului, sediile PCR sunt atacate, tablourile cu dictatorul arse si aruncate pe trotuare.Securitatea stie ca Tokes este agent al servicilor maghiare, Ceausescu se sperie, ordona armatei sa deschida focul impotriva populatiei si cad primele victime.  Presa internationala se incinge, protestele de la Timisoara se extind rapid si pe 21 decembrie, la un miting, foarte prostesc impus de Ceausescu, pentru a linisti opinia publica interna, se declanseaza miscarea de protest de la Bucuresti.

Dupa caderea Ceausestilor, sinuciderea generalui Milea si intrarea in ghips a generalului Stanculescu, la conducerea armatei este numit generalul Nicolae Militaru, cunoscut agent G.R.U , care fusese tinut departe de decizie, dupa ce unitatea 0110 a DSI, cunoscuta si ca unitatea anti-kgb finalizase dosarul Corbul identificand toti agentii Moscovei. Misiunea lui Militaru a fost sa curete aparatul securitatii de toti ofiterii care stiau cine si unde se afla spionii rusi si sa-i inlocuiasca cu ofiteri fideli lui si Kremlinului.

Cele trei personaje au avut principala misiune de a-i crea un culoar liber lui Ion Iliescu, omul de paie al Moscovei, care odata insinuat la putere a paralizat intreaga economie a tarii, a fragmentat tot ceea ce era functional, a privatizat haotic intreg patrimoniul national, si a indatorat Romania cu  miliarde de dolari, desi Ceausescu, inainte de a fi executat, reusise sa achite integral datoria externa a tarii.

Creierul operatiunii globale 1989 s-a aflat la Kremlin si s-a numit Mihai Gorbaciov, cu care Ion Iliescu a fost coleg de facultate la Moscova. Sotia lui Iliescu are origini rusesti, iar intreaga lui politica de atunci si pana astazi a incercat sa tina Romania sub sfera de influenta a Rusiei.

Ion Iliescu nu a fost nici o secunda un conducator al Romaniei ci un agent sovietic care a urmarit in primul rand tinerea captiva a Romaniei sub bagheta invizibila a dirijorilor de la Kremlin.

Pentru a intelege mai bine ce s-a intamplat atunci, va recomand cateva carti esentiale: „Fereste-ma Doamne de prieteni” si „Cei dintai vor fi cei din urma” de Larry Watts; „Revolutia din decembrie 1989 – o tragedie romaneasca” de Alex Mihai Stoenescu si „Crimele revolutiei-sangeroasa diversiune a kgb-isitilor din FSN” de Grigore Cartianu.