Publicat in mai 27, 2012 de Oreste Teodorescu in Spiritualitate
 
 

Vrajmasii Luminii si ai omului in acceptiunea anticilor


Pe masura ce pamantul devine si mai dens, zeii incep sa nu mai poate aparea in forme perceptibile de ochiul uman. Este momentul sa numim primele generatii de zei creatori care au influenata devenirea Terrei. Prima care aduce dimensiunea minerala: Saturn, Reea, Uranus; a doua: Zeus, copii si fratii lui, Apolo, Atena, si in cele din urma a treia compusa din semi zei si eroi mitici.

Observam, asadar o diluare a esentelor de lumina generate de gandurile lui Dumnezeu despre Lume. Incepand cu anul 13.000 I.C. Zeii mari nu-si mai fac aparitia pe Terra decat in momente de criza. Locul lor este luat de semizei si eroi. Creaturile inlantuite in meandrele pamantului, armatele lui Saturn, incep sa-si faca loc din nou catre suprafata, atacand omul si creatia lui.

Animalele incep sa resimta influenta spiritelor intunecate si ataca pentru a isi satisface pofta de sange dar si pentru a supravietui. Plantele incep sa devina toxice sau sa-si dezvolte spini pentru a ingreuna culegerea fructelor. Mitologia vorbeste depre teribilele lupte dintre centauri si oameni, dintre femei (amazoane) si barbati (vanatori).

Oamenii nu mai au capacitatea de a recunoaste ca toti apartin unei singure familii si anume Umanitatea ci incep sa se recunoasca intre ei doar cei de acelasi neam, ginta, trib, natie, popor etc. Incep razboaiele pentru dominare. Saturn isi trimite dorinta de nimicire creatiei izolate de principiile inalte ale Zeilor, Ingerilor si Arhanghelilor generati in zorii creatiei de catre Dumnezeu. Cain il ucide pe Abel rostind cumplita intrebare: „Sunt eu pazitorul fratelui meu?”

Lumea devine un loc sumbru, rece , in care moarte devine cult. Incep sacrificii ritualice, sangele este varsat fara menajamente, iar spiritele intunericului se hranesc cu poftele si instincetele criminale ale oamenilor. Nici regatul zeilor nu este ferit de pericole, caci asa cu a spus insusi Mercur intrupat in Hermes Trismegistul: „Ce este sus este la fel cu ce este jos si ce este jos este asemeni cu ce este su pentru a implini miracolul unui singur lucru”.

Progenitura lui Saturn, Tifon incepe un atac dezlantui asupra Olimpului rupandu-i tendoanele lui Zeus, lasandu-l astfel neputincios. Aici intervi eroii mitologici. Apolo si Pan il roaga pe Cadmos, vanatorul de monstrii sa porneasca in cautarea lui Tifon. Cu naiul si lira primite de la zei, eroul il vrajeste pe terifiantul Tifon cu o muzica celesta si obtinele tendoanelelui Zeus in schimbul coardelor lirei.

Din acest moment, insasi zeii recunosc ca au nevoie de oameni. Cadmus, Hercule, Iason, Tezeu, Enoh, Krisna, Enkidu, iata doar cativa semizei sau eroi care pornesc chiar in apararea lumilor superioare. Iason si Lana de Aur nu sugereaza altceva decat lupta eroica a luminii exprimate prin oamenii dorintelor de a recupera terenul pierdut in urma pacalelii lui Saturn si Lucifer.