Publicat in februarie 17, 2010 de codulluioreste in Ezoterism
 
 

Zece dimensiuni existentiale


 

Arborele sefirotic

 

 

1. Kether – este gandirea al carui principiu este nelimitarea, este vointa divina primordiala, pneuma Dumnezeului viu, spiritul din care, prin condensare, se formeaza Hokmah.

2. Hokmah – este „apa care alimenteaza arborele”, este gandirea divina in sanul careia rezida tot ce va urma sa fie. Ordinea ascunsa in Hokmah se manifesta in Binah.

3. Binah – lumina primordiala, ce va sa vina, este radacina celorlalte sapte forte ce actioneaza. La nivelul sau, esentele devin distincte.

4. Hesed (Gedulla) – este maretia, compasiunea in care se releva bunatatea lui Dumnezeu, reprezinta focul primordial din care provine tronul Slavei si intreaga ierarhie a ingerilor.

5. Geburah – este polul opus lui Hesed, reprezinta forta, este instrumentul justitiei divine. Se spune ca din acestea doua se naste binele si raul.

6. Tipheret – prezideaza ordinea etica si este o sinteza intre Hesed si Geburah.

7. Netsah – indurarea si victoria.

8. Hod – marirea si gloria.

9. Yesod – temelia, fundamentul.

10. Malkut – primeste influxul celorlalte noua, reprezinta o totalitate in care se exprima unitatea divina sub forma dinamica, este planul de manifestare. Malkut este facut dupa chipul si asemanarea lui Kether (din numerologie, cifra 10 reprezinta manifestarea lui 1, considerand operatia numerologica 1+0=1).