16
Publicat in mai 14, 2009 de Oreste Teodorescu in Spiritualitate
 
 

Secretul de la Fatima. A treia profetie1917.Lumea se afla in pragul unei crize majore. Incepuse primul razboi mondial, bolsevicii instalau un regim totalitar in Rusia. Pe fondul acesta angoasant, la Fatima, in Portugalia, trei copii au viziunea comuna a aparitii Maicii Domnului, care face trei profetii pentru umanitate. Doua dintre ele sunt impartasite publicului, prin acceptul autoritatilor eclesiastice.Unul dintre copii, o fetita devine calugarita intr-un ordin catolic si se va numi, pana la trecrea dincolo de Porti, maica Lucia. Ceilalti doi, Jacinta şi Francesco, vor duce teribilul secret, cu ei prin labirintul mormantului.

Dupa intalniri benigne cu diversi oameni interesati de viziunea celor trei copii, au urmat, insa, interogatoriile canonice între anii 1922 şi 1930, adevărate torturi psihice demne de inchiziţia catolică, cărora unica supravieţuitoare, Lucia, le-a rezistat cu un admirabil curaj. La data de 9 ianuarie 1944, ea s-a hotărât să consemneze al treilea secret, temându-se că va muri ca urmare a unei severe pneumonii. Cele câteva rânduri aşternute pe o foaie de caiet şcolar au fost închise într-un plic sigilat cu ceară. În luna iunie a aceluiaşi an, Lucia a predat plicul superiorului unei congregaţii misionare, pentru a fi înmânat episcopului (monseniorul José da Silva) care l-a păstrat în palatul său episcopal datorită refuzului Vaticanului de a primi documentul. Plicul va rămâne acolo până la moartea episcopului survenită în anul 1957. Maica Lucia i-a cerut lui da Silva ca plicul să fie deschis fie la moartea ei, fie în anul 1960 după ceea ce se va întâmpla mai întâi”, explicându-i canonicului Barthas: “întrucât Sfânta Fecioară doreşte astfel”.

Ulterior, sora Lucia i-a indicat cardinalului Ottaviani argumentul Fecioarei: „În 1960, mesajul va apare mai limpede”. Odată cu trecerea anilor, se intampla ceva ciudat. Fara indoiala, singura supravietuitoare, careia Sfanta Fecioara i-a revelat sfarsitul timpului acestei civilizatii a fost supusa unor presiuni teribile si astfel afirma la 11 octombrie 1992 cardinalului Padiyara din India, episcopului de India Francis Michaelappa şi părintelui Francisco Pacheco de la Fort Ceara, Brazilia: „Al treilea secret nu este destinat a fi revelat. A fost destinat numai papei şi ierarhilor imediat subordonaţi lui. Doamna Noastră nu a spus niciodată că trebuie să fie făcut public cel mai târziu în 1960. Secretul era pentru papă”.Maica Lucia ii intoarce Tatalui Ceresc rasuflarea de viata, in 2005.Ultima aparitiea a Doamnei Noastre de la Fatima, ramane insa secreta prntru public, desi in 1992 la cea de-a 75-a aniversări de la Fatima, abatele Laurentin scria: “Al treilea secret anunţă criza credinţei şi a clerului, care a survenit în jurul anului 1968. Substanţa [secretului] e cunoscută„.

Folosind textele călugărului Alonso şi mărturiile Luciei, un vizionar englez contemporan cunoscut sub numele de fratele Michael a arătat că profeţia a treia se referă la Spirit şi spiritualitate şi dezvăluie teribila criză a Bisericii: în sânul instituţiei vor avea loc conflicte majore, credincioşii nu vor mai şti care dintre credinţe e cea adevărată, răul se va insinua chiar în inima Bisericii, şi preoţii vor deveni partizanii lui, predicând dogmele sale, fiind de aceea crunt pedepsiţi. Cardinalul Ottaviani afirmase că pedepsele prezise de către Fecioara Maria, Maica Domnului deja au început. La rândul lui, arhivarul de la Fatima, fratele Fuentes, spunea: „Cel de-al treilea secret este cel pe care-l trăim astăzi„. Adăugăm că Lucia atrăsese atenţia asupra relaţiei dintre al treilea secret şi capitolul 13 din Apocalipsă. Or, tocmai acesta evidenţiază legătura dintre Biserică şi cifra răului, 666. Astfel s-a ajuns la concluzia ca A TREIA PROFEŢIE FĂCUTĂ DE CĂTRE FECIOARA MARIA LA FATIMA ANUNŢĂ INEVITABILA PRĂBUŞIRE A PAPALITĂŢII ŞI A BISERICII, DIN LĂUNTRUL LOR, PRIN LUCRAREA MAMEI DIVINE!

Intr-o scrisoare adresata preotuluiAugustin de la manastirea Coimbra, sora Lucia avertiza: „Oamenii nu pun in practica cele 10 porunci pe care Dumnezeu, tatal nostru ni le-a dat.Satan este in curs de a dirija lumea, seamana ura si discordie in toate locurile. Oamenii fabrica arme mortale, jumatate din umanitate va fi distrusa oribil, iar razboiul va incepe contra Romei.Vor fi conflicte de ordin religios.Dumnezeu va permite ca fenomene naturale ca fum, frig, apa, foc, inundatii, cutremure si ierni extrem de reci sa distruga incet, incet pamantul. Cei care vor supravietui,sunt cei care au urmat Calea, Adevarul si Viata!