24
Publicat in mai 7, 2009 de Oreste Teodorescu in Spiritualitate
 
 

2012-Sfarsit sau Inceput?Scriu aceste randuri din Bistrita unde a avut loc o conferinta pe tema Summitul Terra 3, orasul si satul ecologic.Este un proiect coordonat de O.N.U, unul dintre semnatari este Mihail Gorbaciov, fostul presedinte al Uniunii Sovietice. Tematica ar trebui sa ne preocupe pe toti, caci are in vedere criza economica, criza resurselor, criza sociala si nu in cele din urma criza de identitate planetara. Suntem cu totii membrii aceluiasi popor numit umanitate, avem asadar o singura tara, care este planeta. Daca toate religiile si invataturile spirituale vorbesc de cuplul Tatal Ceresc si Mama Pamanteasca, iata ca si la nivel geopolitic, prin Carta Natiunilor Unite se vorbeste despre drepturile si obligatile fundamental ale omului in raport cu mediul inconjurator. Din pacate, aceasta intelegere a natiunilor este incalcata in mod flagrant de oligarhii financiare sau politice, si iata un exemplu terifiant: anumite multinationale au impus ONU ca apa potabila sa nu mai fie considerata un drept absolut al fiecarei fiinte, ci doar o necesitate. Si aceasta marsavie, nu este cea mai grava. In fata defrisarilor necontrolate care afecteaza plamanii Terrei, de la dezmatul din Amazon, pana la debandada din Romania, acealesi grupuri de interese transfrontaliere au gasit o solutie…achitarea unei sume de 50 de euro pe cap de locuitor in schimbul incetarii devalizarilor forestiere.

Daca ne amintim o veche profetie Maya care spune ca atunci cand omul alb va fi pustiit planeta de resurse va realiza ca banii nu sunt de mancare, am putea intelege ca traversam un moment crucial in istoria civilizatiei noastre. Asociatia Exploratorii Nagual, reprezentata in Romania de catre Ovidiu Victor Cosbuc, coordonator summit ONU, Patricia Negrea si Gloria Talmaciu, propun un referndum planetar, in care popoarele sa decida soarta lor si a planetei, si nu grupurile de interese politice si financiare, si pregatesc desfasurarea Summituli Terra 3, in Romania, invocand atat capacitatea acestui popor de a face sinteza dintre occident si orient, dar si pozitionarea ei geostrategica intre Europa, Federatia Rusa si Orientul Apropiat. Punctul de referinta a tot ceea ce urmeaza sa se intample pe scena lumii este anul 2012, iar predicatul devine: sfarsit sau inceput?

Intrebarea nerostita inca public, dar cunoscuta de clasele conducatoare din intreaga lume este cine va reprezenta umanitatea intr-o configurare galactica, atata timp cat Vaticanul recunoaste prin directorul observatorului astronomic, ca putem afirma ca exista viata inteligenta si organizata in afara planetei noastre, ca atat NASA, cat si Pentagonul au desecretizat o parte din arhivele UFO, ca memebrii ONU au declarat ca au cunostinta de contacte cu reprezentantii altor civillizatii galactice. Trecerea pragului anului 2012 ne poate plasa intr-o dimensiune universala sau va insemna sfarsitul timpului nostru.

Oreste Teodorescu