9
Publicat in aprilie 25, 2009 de Oreste Teodorescu in Blog
 
 

Basescu intre planaj si cadere liberaMai multe sondaje de opinie arata o scadere a încrederii de care se bucura presedintele Basescu. Sa se fi tocit imaginea, firesc în exercitiul puterii? Unde mai pui ca pentru prima data un actor politic evolueaza pentru un mandat de cinci ani? Sau publicul este nemultumit de rezultate? De fapt, ce au asteptat romanii de la Basescu? Destinul unui mare razboinic este, în cele din urma, sa aduca pacea. Întotdeauna, peste ruine, marii conducatori din istorie au ridicat noi temple ale ratiunii, ale virtutii si ale moralei. Ma asteptam ca dupa cruciada, din pacate, mai mult verbala decât concreta, dusa de presedintele Basescu împotriva coruptiei, sa apara în vocabularul liderului jucator (sau poate doar jucaus?) si conceptele de constructie, progres, viziune globala, bunastare materiala, spirituala si a altor predicate europene. Însa dupa ce am asistat la hârjoneala dintre ONG-uri si presedinte pe tema adoptarii celor doua coduri juridice, am trait o constatare trista. Domnul Basescu este atât de animat de spiritul martial, încât si atunci când nu-l ataca nimeni, se simte amenintat si haituit.

Pâna la urma, bataia gladiatorului cu aerul oboseste publicul, devine inutila, ineficienta si sâcâitoare. De ceva vreme, presedintele, pe care alminteri îl pretuiesc, macar prin comparatie cu ceilalti actanti politici, se prelinge pe acelasi tobogan pe care si-au tocit turul pantalonilor si Constantinescu, Nastase, Vadim si Becali. Stingher în relatiile externe, extrem de agitat si nervos pe plan intern, domnia-sa lasa impresia unui capitan de vas cu întreg echipajul ostil. Cine a vazut filmul cu Humphrey Bogart, „Revolta pe Bounty”, poate întelege perfect nelinistile marinarului de la Cotroceni. Cu toate acestea, cred înca în utilitatea lui Traian Basescu de a tulbura apele politicii dâmbovitene, pâna la separarea definitiva a mocirlei compuse din mafioti de apa curata formata din oameni, pentru care tara este o fiinta vie, si nu o vaca de muls!

Domnule presedinte, treziti-va din acest somn al ratiunii, caci altfel veti întelege foarte bine esenta unui alt film, cu Michael Douglas: „Falling Dawn!”

P.S.: Stiu ca partidele platesc niste bieti indivizi sa posteze comentarii negative pe siteurile unde apar articole deranjante, insa calitatea intelectuala a acestor „latratori”, este atat de subtire incat, nu numai ca sunt usor de recunoscut, dar iti intaresc si mai mult convingerea ca cei care se ocupa de destinele acestei tari, inca nu au dobandit exerciutiul democratiei si al libertatii. Pentru ilustratie, iata cateva exemple decupate din Gardianul, unde a aparut acest articol pe data de 24.04.09:

 

VALI
2009-04-24 20:11:25
Mai bine a-i TACE
Bäsescu in cädere liberä si PROSTÄNACUL de GEOANÄ in picaj complet
Gargantua – fara Pantagruel
2009-04-24 18:03:56
POFTA BUNA !
Fostul ministru al agriculturii Ioan Muresan are un baiat care ghici domnule Oreste cu ce se ocupa ? Cum nu stii ?! Stii dar nu ai scris in articol ?! EXACT, ARE O FUNCTIE DE CONDUCERE (BINENTELES!) LA O FIRMA CARE A FACUT ULTIMUL SONDAJ DE OPINIE ! NU CUMVA DOMNULE ORESTE ITI PLAC SI TIE CALTABOSII ? SAU POATE PALINCA ? SAU POATE EUROII ? POFTA BUNA DOMNULE ORESTE !
clopotarul
2009-04-24 12:04:51
Ezotericul Oreste
Şi-a început articolul cu următoarea afirmaţie:”Mai multe sondaje de opinie arata o scadere a încrederii de care se bucura presedintele Basescu”, fără a specifica , cât de cât, despre ce sondaje este vorba şi de cine au fost comandate şi plătite. Faptul de a vorbi la modul general despre nişte sondaje făcute după cititul în stele îl plasează pe ezotericul Oreste în lumea celebră a mamei Omida cu care se înrudeşte în gândire şi simţire. Un lucru e sigur, poporul român îl vrea din nou Preşedinte pe domnul Băsescu chiar şi dacă forţele extraterestre conduse de ezoterici precum ALIEN-atul Cristian Tudor Popescu şi Oreste, aflaţi în serviciul unor moguli de presă veroşi, se vor opune din răsputeri.

 

P.S. 2: Asadar, ii sfatuiesc pe toti cei care ma vorbesc de rau, s-o faca bine, vorba prietenilor de la Parazitii…macar din punct de vedere gramatical, daca retorica este prea grea…