2
Publicat in aprilie 2, 2009 de Oreste Teodorescu in Blog
 
 

Suntem tinta unor agresiuni din afara Romaniei


Nimic nu se poate realiza fara vointa. Mintea precede actiunea, iar realitatea concreta nu este altceva decat energia cuantica a ideii care devine aglomerare moleculara. Si in politica este valabila aceeasi axioma.

Doctrina, programul, strategia unui partid genereaza aspiratiile populare, iar in democratie acest circuit intre alegator si politician se face prin vot. Insa, acestea se petrec in tarile mature, la noi, inca ne mai zbatem intre minciuna si mita. Asa se explica impasul in care se zbat actantii puterii si ai opozitiei.

A devenit o banalitate sa constati ca in Romania nu exista forte politice care sa-si opuna programe, prioritati la guvernare, ci doar reprezentanti ai aceleasi familii de guzgani virusati de coruptie si disperati sa supravietuiasca cu un nivel de trai cat mai luxos, inconjurat de privilegii si dezlegati de orice responsabilitate.

Daca nu este asa, va rog sa-mi aratati vinovatii condamnati!Incep sa cred, ca adevaratii beneficiari ai acestui haos administrativ nici macar nu sunt romani. Pe principiul „divide et impera”, alte forte, cu adevarat oculte si care gandesc global, pe termen lung se infrupta acum din incompetentele mai marilor zilei. Presedintele Basescu, chiar il acuza pe fostul sef de stat Constantinescu de tradare. Oservam ca mai toti smecherasii pe care i-am creditat sa ne reprezinte au insumat averi cat alte familii de industriasi din occident in cateva sute de ani, insa comitem, in bloc o enorma greseala, daca ne uram intre noi, daca dipretuim tara si mai ales, daca consideram ca suntem victimile unei Teorii Conspirationiste, atat de abil implementata, incat nu mai avem nici o sansa de a progresa.

Energia pasiva a defetistului, lipsa de reactie, de curaj, de speranta ne vor transforma in zombi, cadavre ambulante, bune doar pentru a munci in interesul unor indivizi abili. Sclavagismul nu a disparut niciodata, s-au schimbat instrumentele, de la bici la credit, de la trasul pe roata, la amenintarea cu excluderea din sistem. Niste baieti destepti, dar lipsiti de etica au invatat sa manipuleze masele fara preocupare, si ne intoxica pe diferite canale cu tot felul de predicate distructive gen: nu se mai poate face nimic, suntem prea mici noi sa schimbam lumea, totul e premeditat si prefabricat, suntem victime samd. Rezovarea globala este mult mai simpla si incepe cu introspectia fiecaruia dintre noi. Indiferent de biografiile noastre, fiecare dintre noi este Cineva, caci Cel care ne-a insuflat Viata in nari, nu ne-a pierdut pe nici unul.

Asa cum jocheul nu pune obstacole calului ca sa-i rupa picioarele, ci ca sa-l faca sa le depaseasca, tot asa si viata ne pune la incercare pentru a ne intari!Daca invatam sa ne iubim intre noi just si echitabil nici un dusman din afara nu ne mai poate pacali! Poate meditam mai mult la asta!