0
Publicat in aprilie 2, 2009 de Oreste Teodorescu in Spiritualitate
 
 

Dumnezeu si criza planetara


Sa ne amintim de vorbele Mantuitorului: „Regatul meu nu este din lumea aceasta” si mai ales indemnul sau de a ne face bogatii in Cer unde, stricaciunile si invidiile nu exista! Cum tot ceea ce ne inconjoara face parte din Planul Divin, ar trebui sa consideram ca si actuala criza economica, framantarile, sunt prietenii care ne avertizeaza ca am pornit-o pe un drum gresit. Ne plangem, ca ne vom pierde confortul burghez, dar ar trebui sa tinem cont de o realitate cinica. Privilegiile unor foarte putini s-au construit mereu pe exploatarea si saracirea celor multi! Romania nu face exceptie de la aceasta regula. Hotii care va cer cu ochii umezi, de caprioara ranita de atata Labis sa-i votati nu vor altceva decat controlulol robinetului cu bani publici.Insa, trebuie sa recunoastem ca doar pasivitatea si lipsa noastra de patriotism au facut posibila cocotarea unor maimute pe fotoliile plusate. Iar acesti gainari , n-au facut altceva decat sa vanda totul unor terti, mult mai rutinati in afaceri guvernamentale.

Astazi sistemul acesta inechitabil isi traieste agonizand ultimele zile.. Noi, pe aici, unde Geoana, Tariceanu, Basescu and co. se dueleaza cu sabii de plastic, in timp ce clientela partidelor isi face planul de jefuire a populatiei (suntem tara cu cele mai multe taxe si impozite ale caror efecte nu se vad: canci autostrazi, vax protecie sociala, nu tu sistem educational sau sanitar) inca nu avem viziunea limpede a profundelor transformari prin care trece planeta. Suntem izolati, aici fiind prea preocupati de dimensiunile materiale, in dauna celor spirituale, uitand ca suntem urmasii intelepciunii dacilor si ai pragmatismului latin.In loc sa ne lamentam si ne uram intre noi, cred ca avenit momentul sa declansam, in noi insine, revolutia mentala.

Smecherii, inca, isi plimba poponetele pufoase in masini scumpe si isi odihnesc hoiturile prin vile impresionante, in timp ce fratii lor mai nevoiasi abia daca gasesc resurse pentru un trai decent.

„ Mult mai usor ii va fi unei camile sa treaca prin urechea acului, decat bogatului sa patrunda in imparatia cerului!”. Desacralizata si dezumanizata, puterea nu mai gaseste solutiile iesirii din criza. Toti mimeaza, de fapt normalitatea, insa nici unul nu isi asuma directia justa: spiritul de sacrificiu si cultivarea mandriei nationale.

Nu cumparati marfa perisabila aclovnilor politici ci ramaneti vigilenti!