Publicat in martie 16, 2015 de Oreste Teodorescu in Psihotronica
 
 

Arta intoxicarii informative: „Maskirovka”- ingineria sufletelor


Incepand cu 1946, strategii sovietici au pus la punct un plan de racolare, pregatire si sustinere a viitorilor lideri politici din spatiile controlate de Armata Rosie. Imediat dupa trasarea zonelor de influenta, URSS deschide portile universitatilor unde sunt invitati studenti din toata lumea, cu precadere cei din estul Europei si din Asia comunista.

Stalin a ordonat KGB-ului sa puna in aplicare un plan complex bazat pe infiltrari si inscenari, capabil sa submineze si sa penetreze constiinta inamicilor din Razboiul Rece. Astfel, Sectia A, subordonata Directoratului 1 al KGB, a elaborat un curs bazat pe trei mari tipuri de dezinformare si manipulare, adresat partenerilor din Pactul de la Varsovia si predat tuturor studentilor straini care studiau politologie, economie si tehnici militare, in URSS, numit „Maskirovka”.

INTEL-COGNITIVE-maskirovka-doctrine

Absolut, toti cei care au studiat in URSS, in perioada 1946-1989 si care erau vizati de conducerea de la Kremlin sa ocupe functii importante in tarile lor au fost initiati in „Ingineria sufletelor”, curs botezat asa de insusi Stalin. Absolventii invatau importanta suprimarii, minimalizarii si modificarii informatiei. Cel mai ilustru profesor de manipulare si dezinformare al KGB a fost generalul Ogarkov, care a inventat si termenul, devenit de specialitate, „camuflajul informatiei”. Regula de baza consta in cenzurarea informatiei tinand cont de diferite procedee defensive si ofensive.

Toti liderii politici care au ajuns la putere, imediat dupa 1989, cum la noi este cazul celor proveniti din PCR, via FSN-PSD-PD, si care au studiat la Moscova, precum Ion Iliescu au fost specializati in „Ingineria sufletelor”.

Iata, pe scurt cateva dintre procedeele agresiv-ofensive, prin care a fost confiscata si mentinuta puterea, un sfert de secol, scurs dupa momentul de reset planetar: 1989.

  1. Provocarea: penetrarea cu agenti de influenta a tuturor structurilor opozitiei, incitarea la comiterea de erori politice, guvernamentale, etc. (implantarea cu agenti secreti a partidelor)
  2. Diversiunea: divulgarea voluntara de documente sau informatii reale, numite si „scurgeri concertate de documente”, menite sa compromita opozantii, divulgarea de informatii compromitatoare sau ” documente fabricate” (minerii au gasit bani falsi si munitie la sediile PNT, PNL)
  3. Socarea maselor: implicarea unor grupuri violente care sa nu le lase opozantilor prea multe momente de reflectie. („Noi municim nu gandim” si „IMGB face ordine”, scandau grupuri masive si agresive de muncitori care il sustineau pe Ion Iliescu si care se opuneau „fascistilor de la opozitie care vroiau sa vanda tara strainilor”.)
  4. Agresiune verbala: enunturi care socheaza si care urmaresc anestezierea reactiei reflexive, atacuri oratorice menite sa consterneze si sa demobilizeze. (Ion Iliescu a declarat ca in 13-15 iunie, la Bucuresti au actionat bande de legionari care vor sa destabilizeze ordinea sociala)