Publicat in februarie 20, 2014 de Oreste Teodorescu in Politikon
 
 

Astazi, la hotelul fratilor Negoita , Ponta a hotarat uciderea proiectului USL


Victor Viorel (stiu ca prenumele asta il scoate din minti pe epigonul trist al lui Nastase) Ponta traverseaza zilele acestea cele mai intense emotii politice. S-a cocotat in fruntea PSD-ului, avand ca singur merit, faptul ca nu il chema Mircea Geoana, acum patru ani. Azi, intr-o atmosfera festivista aminitind de bunicii (politici) comunisti, la hotelul partenerilor de chefuri amorale, fratii Negoita, greii (o forma eleganta de a-i numi pe interlopi) social democratilor s-au intalnit in corpore pentru a decide strategiile viitoare, tinand cont de evidenta ruptura cu liberalii.

Singura miza a discutiei a fost ce se poate intampla cu fragila alianta PSD-PC-UNPR, dupa ce Crin Antonescu va ajunge sa candideze la prezidentialele de anul acesta, din opozitie? Cu vocea franta de emotie si cu ochii sclipind de teama, pisicutul captiv intr-un trup mult mai mare decat ii este sinele profund, a tras cu putere un semnal de alarma, afirmand ca dacă USD nu câştigă alegerile prezidenţiale, scapă cine poate. Se va repeta situaţia din 2005 şi 2010„. Asadar, in ciuda minciunii cusute cu ata alba si groasa ca USL isi va urmari tintele si promisiunile electorale, este evidenta intentia USD de a avea un candidat propriu la prezidentiale.

Ceea ce este si mai interesant, la intalnirea de astazi este ca presa nu a avut acces nici macar in hotelul care a gazduit intalnirea cumetrilor. Cativa bodyguarzi cu ceafa groasa cat portofelele stapanilor lor le-au indicat jurnalistilor trotuarul. Acum, nu ca presa, se comporta mult mai onorabil, decat o centurista, dar chiar si asa, nu este deloc democratic sa discuti treburi care tin de guvernare, cu usile inchise…

Si totusi in ciuda ermetismului care caracterizeaza toate oranduirile totalitatriste, cateva idei au strabatut totusi peretii hotelului. Dintre ele, una singura este de retinut: Astazi s-a pecetluit cu mana pesedista ruinarea proiectului initial Ponta-Antonescu. Incepand de maine, fraiele executivului vor fi tinute de alte maini. Pana la arestarea unora dintre ei, caruta cu osia scartaind, numita Romania va fi condusa de birjarii: Ponta-Dragnea-Voiculescu-Oprea…

 

 

 

„Am evident, ca şi alţii, impresia că domnul Antonescu a luat deja decizia de a merge singur şi de a fi un candidat din Opoziţie, pentru că până acum candidaţii care au candidat, din opoziţie au câştigat. E un lucru de care îmi pare rău, dar sper să găsim o soluţie să-l evităm”, a spus Victor Ponta.
a întâlnirea care s-a desfăşurat la hotelul Rin, au participat Victor Ponta, Gabriel Oprea, Daniel Constantin, liderii PSD din judeţe, precum şi şefi de Consilii Judeţene. Presa nu a avut acces în hotel până la venirea participanţilor, bodyguarzii invitând reprezentanţii mass-media să se ducă pe trotuar, comentând ”acolo e locul dumneavoastră”.