Publicat in mai 22, 2013 de Oreste Teodorescu in Ezoterism
 
 

Astrologia: o arta intuitiva


Cand vorbim despre Artele Regale (Numerologie, Astrologie si Kabbala), ar trebui sa fi inteles, deja conceptul sincronicitatii, adica sa putem patrunde ideea ca totul in univers este interconectat, ca exista un tipar arhetipal. Marele si atat de ezotericul Carl Gustav Jung spunea ca to ce se naste sau se intampla intr-un anumit moment, detine toate energiile momentului respectiv, sau cu alte cuvinte, daca totul in lume este supus raportului cauza-efect, putem afirma ca in potential se afla totul concentrat, iar in dinamica, acest tot unitar se secventializeaza.

Revenind la Astrologie, sa admitem ca planetele nu genereaza anumite actiuni sau intamplari si nici nu-i forteaza pe oameni sa adopte o anumita conduita sau comportament. Mai degraba, ar trebui sa le gasim niste conotatii simbolice, metaforice pentru a putea explica, si defini energiile locurilor, oamenilor, etc. „ Sa consideram ca planetele provoaca sau influenteaza evenimentele si oamenii, ar fi ca si cum am considera ca un termometru poate influenta temperatura exterioara„, scriu Madeline Gerwic-Brodeur si Lisa Renard in Ghid complet de astrologie.

Asadar, atunci cum am putea defini, mai precis Astrologia? Cred ca ne apropiem de adevaratul ei sens daca o consideram un sistem simbolic care are ca principiu de functionare sincronicitatea. Jung credea ca toate coincidentele pline de inteles si semnificatii demonstreaza adevarul mistic ca „ce este sus este si jos, si ce este jos este si sus, pentru a se infaptui miracolul unui singur lucru.” Deci, ce se intampla pe cer, este o reflexie a evenimentelor de pe Pamant, si invers. Ne amintim versetul: ” Precum in cer, asa si pe pamant.”

Aceasta arta intuitiva are trei predicate spirituale:

  1. Astrograma natala dezvaluie caile sufletului.
  2. Exteriorul reflecta interiorul
  3. Cu totii evoluam, continuu, din punct de vedere spiritual. ” Nimic nu se pierde, totul se transforma„.