Publicat in mai 24, 2013 de Oreste Teodorescu in Ezoterism
 
 

Beneficiarii astrologiei


Scriam intr-o postare anterioara, ca astrologia nu este pentru prosti, ci dimpotriva atrage catre studiul si intelegerea ei, pe oamenii deschisi la minte si calzi la suflet. Fiind o stiinta initiatica, isi transmite cheile de decodare de la  maestru la discipol. Astazi, maiestria domeniului este cuprinsa in mii de carti, eu recomandandu-va Ghidul complet de astrologie al Madelinei Gewick Brodeur si a Lisei Lenard.

Pana in secolul al XVII-lea, alaturi de Numerologie si Kabbala, Astrologia a fost predata in marile universitati occidentale, iar specialistii in domeniile Artei Regale deveneau consilierii regilor si ai papilor. Inchizitia a hotarat ca domeniul este periculos, cazut in mainile profanilor si a intreprins multe strategii de compromitere si calomniere, asta neimpiedicandu-i pe proaspat infiintatii iezuiti sa continue asiduu si cu mare succes studiul boltei ceresti si mai ales influentele energetice al planetelor asupra oamenilor.

Reabilitarea „academica” a astrologiei a fost facuta, in epoca moderna de Jung. Poate cea mai cunoscuta utilizatoare a astrologiei,din lumea puterii, este Nancy Reagan, care a vrut sa afle momentele cele mai nefaste si pe cele favorabile, din cariera de presedinte a sotului sau, mai ales dupa incercarea de asasinare a lui Reagan, din 1981. Un alt beneficiar al astrologiei a fost si bancherul J.P Morgan care a spus: „Milionarii nu folosesc astrologia, miliardarii, da!

Insa cei mai celebrii astrologi, din lumea buna au fost: Pitagora, Nostradamus si Isaac Newton