Publicat in mai 15, 2016 de Oreste Teodorescu in Psihotronica
 
 

Black Cube vs Kovesi: „filiera israeliana”sau „beneficiari interni”?


Intelegerea cazului Black Cube vs Laura Codruta Kovesi tine si de perspectiva din care privim si analizam firul rosu care leaga serviciile secrete israeliene, mafia din Romania, personaje politice si  inalti magistrati.

Pe scurt: DIICOT a trimis in fata judecatorilor patru cetateni israelieni pentru spionarea comunicatiilor si tentative de compromitere a  procurorului sef al DNA. Doi dintre suspecți, Dan Zorella și Avi Yanus, au fost ofiteri de informatii in Mossad, sunt co-fondatori si directori executivi ai firmei israeliene de investigatii private Black Cube, companie in care a activat si Meir Dagan, fost director al spionajului israelian in perioada 2002-2011.

Un posibil raspuns al implicarii firmei Black Cube in acest scandal este interesul Tel-Avivului asupra unor cazuri in care cetateni israelieni sunt cercetati si condamnati de instantele din Romania.

 • Pe 10 martie 2016 DNA a cerut judecătorilor emiterea de mandate de arestare in lipsa pentru 4 oameni de afaceri israelieni anchetati in „Dosarul Retrocedarilor” – Tal Silberstein, Shimon Shevez, Benjamin Steinmetz si Moshe Agavi. Acestia sunt anchetați alaturi de Paul Lambrino „al României”, „printesa” Lia și Remus Truica in legatura cu retrocedarea frauduloasa a unor terenuri si proprietati care au apartinut regelui Carol al II-lea.
 • Ellan Schwartzenberg este anchetat de DNA intr-un dosar de dare de mita in care este implicat fostul primar al Constantei, Radu Mazare. Avraham Morgenstern este un alt cetatean israelian anchetat de DNA in legatura cu afacerile dubioase ale „clanului” Mazare.

screen_2e

 

Black Cube a desfasurat actiuni ostile, a incercat sa opereze ilegal  impotriva conducerii unei institutii din Romania care se ocupa cu aplicarea legii, de aici se poate trage lesne concluzia ca mai multi cetateni israelieni, majoritatea fosti ofiteri de informatii s-au asociat cu diversi politicieni romani si prin organizarea de grupuri infractionale au  prejudiciat finantele publice.

Ramane insa intrebarea cea mai legitima: cine este beneficiarul acestor actiuni de intimidare a procurorului sef DNA, Laura Kodruta Kovesi? Sa ramanem exclusiv pe pista „filierei evreiesti” ar fi o greseala. Din datele publice, pe care le avem pana acum, am putea creiona cateva idei:

 • Black Cube a actionat ilegal și neprofesionist subestimand complet capacitatea de reactie a serviciilor romanesti.
 • Firma privata de investigatii,  care a angajat fosti ofiteri de informatii, a primit asigurari din Romania ca nu va fi deranjata, altfel nu ar fi putut lua aceste decizii copilaresti.
 • Doar cineva foarte important din politica sau din serviciile secrete romanesti ar fi putut garanta siguranta operatiunilor Black Cube, pentru a fi crezut.

249941-kovesi1

Si atunci, iata cum se mai naste un „camp de analiza”, cum s-ar exprima cineva cu ochii albastri. Posibilii beneficiari interni:

 • Fostul sef de cabinet al lui Adrian Nastase, Remus Truica este anchetat  in „Dosarul Retrocedărilor”.
 • Radu Mazare, despre care se spune ca și-ar fi ascuns o parte din avere in Israel are acces si fonduri pentru a plati serviciile specializate ale unei companii, precum Black Cube.
 • Sebastian Ghita, anchetat DNA, pentru care Parlamentul a respins cererile procurorilor anticoruptie de reținere și arestare, ar fi avut si motivatia si banii.
 •  Dan Voiculescu (10 ani de închisoare) nu are deci nimic de pierdut)
 • Adrian Sarbu si Dan Adamescu au relatii foarte influente in Israel, deci  pot fi si ei trecuți pe lista scurta a suspecților.
 • Traian Basescu, un  apropiat al lui Mihai Razvan Ungureanu, director SIE, pus in fata actiunilor procurorilor ar fi putut apela la relatiile acestuia cu serviciile israeliene pentru a camufla o actiune de intimidare impotriva Laurei Codruta Kovesi.

Atat scenariul „filierei israeliene”, cat si cel in care beneficiarii actiunilor de intimidare sunt interni sunt la fel de plauzibile. Daca suntem atenti la ce se va mai intampla in spatiul public cu acest caz, cu siguranta vom avea suficiente elemente cat sa ne tragem singuri o concluzie!