Publicat in februarie 22, 2016 de Oreste Teodorescu in Blog
 
 

Blestemul sectorului 3: Negoita sau Neghinita?


Sectorul 3 al Capitalei are dimensiunile unui oras, cu 342.541 de locuitori si o denistate de 10.047 de cetateni/kilometru patrat si cuprinde cele mai importante cartiere bucurestene: Centru Civic, Unirii, Timpuri Noi,Lipscani, Dudesti, Dristor, Muncii, Titan, Balta Alba.

Incepand cu 2012, sectorul este condus de primarul Robert Negoita (PSD) si de viceprimarul Andrei Cristian Tudorache (PNL) si cu urmatoare componenta a Consiliului:

 % Partid Consilieri Componența Consiliului
64,5% Uniunea Social-Liberală 20
22,6% Partidul Democrat Liberal 7
12,9% Partidul Poporului – Dan Diaconescu 4

 

Robert Negoita este nepotul lui Constantin Anghelache, fostul sef al Compartimentului Aport Valutar Special (AVS) al Securitatii lui Ceausescu,  alias „Eftimie Gelu”, care a devenit, dupa Revolutie, om de afaceri, administrator de presa, asociat al lui Mircea Lucescu si presedinte executiv al FC Dinamo Bucuresti.

In perioada ceausista, „Eftimie Gelu”a coordonat  securistii care strangeau valuta pentru Securitate din vanzarea emigrantilor de origine germana catre RFG,  de la  compania suedeza IKEA si din vanzarea bunurilor confiscate in vami. Biografia de dinainte de 1989 a lui Constantin Anghelache este redata in fisa sa de cadre din Arhivele Securitatii, prezentata de cercetatorii CNSAS in lucrarea „Actiunea-Recuperarea – Securitatea si emigrarea germanilor din Romania(1962-1989)”, scrisa de   Florica Dobre, Florian Banu, Luminita Banu si aparuta in anul 2011 la Editura Enciclopedica, Bucuresti

61480060

(Constantin Anghelache, alias Gelu Eftime  cu nepotul Ionut Negoita)

Asadar, fiind introdus in „Sistemul ticalosit”, de catre ilustrul sau unchi securist, Robert Negoita ajunge vicepresedinte PSD, primarul celui mai mare sector bucurestean si proprietarul unor mari afaceri imobiliare. Nepotul mosteneste si cateva tehnici de santaj, pe care le pune in practica la hotelul Ring, filmandu-si colegii de partid in timpul unor relatii necuviincioase cu diferite prostituate, dintre care unele minore…

Pentru reimprospatarea memoriei va propun sa cititi http://www.evz.ro/imagini-obsecene-cu-primarul-buzaului-constantin-boscodeala-surprins-intr-o-camera-de-hotel-in-timpul-unui-menage-a-trois-cu-doua-tinere-video.html

Insa, cel mai grav aspect din activitatea sa de edil, este relevat de un Raport al Curtii de Conturi, care ilustreaza mecanismul financiar, prin care Robert Negoita se imbogateste prin prejudicierea interesului comunitatii si rispirea banului public.Insurubat la butoane si cu lectiile bine invatate de la unchiul securist, primarul sectorului 3 a cheltuit ilegal peste 32 milioane de lei, din care 21 milioane doar pe betoane și borduri.

102813_0702_tinerelepsd2

Conform raportului, Robert Negoiţă a  cheltuit, intre 2010 și 2014 peste o sută de milioane de lei anual pentru amenajarea peisagistica si intretinere spatii verzi, iar in baza comenzilor emise de Sectorul 3 catre ADPB SA s-a focusat,in principal, pe lucrarile ilegale a caror efectuare  a dispus-o pe bulevardul Unirii, pe ambele aliniamente dintre magazinul Unirea și Piața Alba Iulia. Peste 63% dintre lucrarile efectuate în 2014 pe bulevardul Unirii, au fost platite pentru amenajari de trotuare – borduri și rigole din granit, structuri de beton de diverse culori, pavaj ornamental din granit și garduri si doar 37% reprezinta amenajare de spații verzi.

Concluzia Curtii de Conturi este ca edilul Robert Negoita „a aruncat” 5 milioane de euro pe amenajarea ilegala a trotuarelor, deoarece, spatiul verde adiacent Bulevardului Unirii se afla in administrarea Muncipiului București (nu a sectorului 3) iar lucrarile, de opt milioane euro in total , au fost efectuate „in contradictie cu obiectivele din programul de reabilitare a domeniului public si spațiilor verzi aprobat de Sector„, scrie in Raport.

Locuitorii sectorului 3 trebuie sa stie ca primarul lor, a dispus, în 2013, sa se scoată din uz, aproximativ 500 de banci, instalate pe bani grei cu doar doi-trei ani înainte, de fostul primar, Liviu Negoita, un altfel de Neghinita pe care alegatorii l-au amendat grav la localele din 2012, tocmai pentru nesimtirea prin care a fraudat si batjocorit banul public. Astfel, Robert Negoita a aruncat la gunoi 2,9 milioane de lei, cat costase investitia initiala, cu toate ca bancile erau  in stare foarte buna, fiind in garantie.

Lui Robert Negoita, apetitul pentru bani publici ii vine de incapacitatea sa de a derula afaceri profitabile in mediul privat si cu adevarat concuretial. Impreuna cu fratele sau Ionut, au intrat in afaceri, cu banii de pornire de la unchiul securist, prin 1998. In 2003 au deschis Rin Grand Hotel, un hotel cu 1500 de camere si au demarat construirea unor cartiere de locuinte, pe credit bancar. Talentul lor antreprenorial s-a dovedit a fi mai mult decat superficial, acumuland datorii de peste 28 de milioane de euro. Fiind in incapacitate de plata, ANAF a pus sechestru pe proprietatile fratilor Negoita.

Actualul primar al sectorului 3 este banuit ca ar fi construit si vandut apartamente pe persoana fizica si ar fi beneficiat astfel de scutiri de la plata TVA-ului, desi tranzactiile erau efectuate in scop comercial. Daca suspiciunea se adevereste, este foarte posibil ca DNA-ul sa-i lege sireturile pana la alegerile locale din iunie 2016.

Sa speram, ca ne-am saturat sa fim condusi de securisti, interlopi sau figuri de ceara si ca ne vom alege primari, cu adevarat competenti!