Publicat in februarie 13, 2016 de Oreste Teodorescu in Blog
 
 

Blestemul sectorului 6: Mutu vorbeste!


Sectorul 6 al Capitalei pare blestemat sa fie condus numai de lichele. Dupa patru ani de jaf samavolnic, coordonat de Cristian Poteras, argatul harparet, dar disciplinat al inculpatei Udrea Elena Gabriela, au urmat inca patru de combinatii paguboase pentru cetatean, dar infloritoare pentru gruparile infractionale dirijate de Rares Manescu, lacheul fugitului in Cuba, Dragos Dobrescu, patron Romprest si liderul Grupului de la Monaco.

Se pare ca PSD este la fel de suparat pe locuitorii sectorului 6, intrucat si-au propus sa-l arunce in cursa pentru locale pe Gabriel Mutu, urmarit penal de procurorii DIICOT, intr-un dosar de evaziune fiscala si splare de bani. Exact omul potrivit la locul potrivit…

img_9127

(Gabriel Mutu)

Condamnatul, in prima instanta, pentru fraudarea unui referndum, Liviu Dragnea, presedintele partidului cu cei mai multi politicieni de top, condamnati sau cercetati pentru fapte de mare coruptie, il propune cetatenilor importantului sector bucurestean pe un individ urmarit penal si pentru folosirea cu rea credinta a bunurilor unei societati comerciale si fals in inscrisuri sub semnatura privata.

Iata ce au retinut procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism in cazul lui Gabriel Mutu: „Fata de acesta exista suspiciunea rezonabila ca a falsificat, prin atestarea ca reale a raporturilor comerciale, in facturile emise de societati comerciale de tip fantoma inscrisuri justificative, care au fost inregistrate in contabilitatea SC GM Activ Building Management SRL, si in baza carora s-au efectuat transferurile de bani din conturile SC GM Building Management SRL in conturile societatilor mentionate”.

Asadar, cu nimic mai prejos fata de ilustrii sai predecesori, mentionati mai sus, varianta lui Dragnea pentru bietii locuitori si intreprinzatori din sectorul 6, Mutu fiind senator PSD in perioada 2009-2013, a dispus transferul sumei  de 1.064 692 lei din conturile SC GM Activ Building Management SRL, in conturile a cinci dintre societatile de tip fantoma administrate de membrii unui  grupul infractional organizat. Ingineria financiara este simpla, ea derulandu-se la scara larga, in tara noastra. Banii au fost dobanditi, in final de Mutu, dupa ce suma a fost fractionata si transferata in conturile altor societati,  fiind apoi retrasa in numerar, in scopul ascunderii originii infractionale.

Cand ceri referinte despre el, afli ca este jurist, vicepresedintele Comisiei pentru politica externa din Senatul Romaniei si presedintele PSD, sector 6, insa povestea sa, nu foarte de multi stiuta, este mult mai palpitanta, daca nu chiar tenebroasa.

Locuitorii sectorului 6, pentru siguranta si prosperitatea lor ar trebui sa cunoasca biografia lui Gabriel Mutu,  delicat ocolit de comisia de integritate a PSD, atat de trambitata de Liviu Dragnea.

A intrat in Parlament in 2008 pe listele PDL. Cei care-l cunosc foarte bine stiu ca Mutu era un apropiat al  troicii de aur care conducea „mafia a lui Adrian Nastase”: Dorin Cocos, Alexandru Bittner si Adrian Petrache.  Prin 2000, Gabriel Mutu s-a asociat cu Bittner in compania Lipsca SA care se ocupa de afaceri imobiliare.

bittner

(Alexandru Bittner)

Mana dreapta a operatiunilor negre din PSD-ul condus de Adrian Nastase, Bittner a preluat pe nimic sute de spatii comerciale apartinand relicvei comuniste Alimentara. Apoi, aceste spatii au fost transformate in sediile unor firme, infiintate de nimeni altul decat Gabriel Mutu. In total, senatorul a fost actionar in 23 de companii,  care nu au depus niciodata bilanturi de activitate; cu alte cuvinte, actionau ca niste firme fantoma.

Prin  2008, senatorul Mutu a fost preluat de Dorin Cocos, sotul Elenei Udrea. Continuand s-o faca pe interpusul imobiliar al Pusculitei PDL, devine si el milionar in euro. Odata ajuns in Liga Mare, se extinde alaturi de sotie si doi prieteni,  Bogdan Iordachescu si Amelia Mihailescu in domenii de  afaceri cu energie, imobiliare, schimburi valutare sau case de amanet in Bucuresti. Asa a ajuns sa faca afaceri cu Cristian Poteras, condamnat la 8 ani de puscarie pentru coruptie si abuz in serviciu.

In 2014, procurorii i-au deschis un dosar penal, cu toate astea a fost pastrat de premierul Victor Ponta ca sef al organizatiei PSD sector 6 din Bucuresti si iata, ca nici pe domnul Dragnea nu-l deranjeaza…

Oare va putea sa sparga cineva blestemul locuitorilor din sectorul 6?