Publicat in mai 5, 2014 de Oreste Teodorescu in Ezoterism
 
 

Bunavointa este cheia armonizarii universale, iar relatiile potrivite asigura fericirea intre oameni


In Lizi, una dintre cele 13 carti clasice ale Chinei scrie ca fiinta umana poate fi inima universului, “cea mai subtila si perfectionata dintre toate fiintele, cu singura conditie sa isi accepte responsabilitatile si anume bunavointa si relatia potrivita”.
Confucius numeste Bunavointa “virturtea omeniei”.

Metafizica Chineza  afirma ca exista un ORDIN NATURAL AL VIETII. Naturaletea este starea de gratie prin care Unicul ne-a facut pe toti sa-l intelegem si sa-l cunoastem. Dumnezeu este Supranatural, iar noi nu-l putem intelege in absenta naturalului. Principul non-actiunii (Wuwei) din Daoism nu inseamna sa nu actionezi ci sa nu actionezi impotriva cursului natural al vietii. Boala nu se blocheaza, tineretea nu se pastreaza, moartea nu poate fi oprita, caci aceasta este curgerea naturala a vietii. Lao Zi spune: “Fii spontan, dupa natura proprie, pentru ca nu este potrivit sa te amesteci in desfasurarea lucrurilor” .

Intrebat cum de sclupteaza atat de minunat, Michelangelo a raspuns: “Eu presimt cu dalta ce se afla in interiorul blocului de marmura. Nu eu l-am sculptat pe David, era acolo ascuns in inima pietrei, eu doar l-am adus la suprafata”, iar Brancusi a spus: “Eu nu fac sculpturi ci ascult bataile inimii pietrei, lemnului, eu doar schitez ideea pe care o va definitiva Natura!”