Publicat in decembrie 25, 2013 de Oreste Teodorescu in Starea de bine
 
 

Cateva vorbe de duh despre trup


Evolutia spirituala, aduce individului o noua si mult mai complexa viziune asupra corpului, asupra energiilor care circula si asupra caracterului generator al mentatului simplu sau colectiv.Tot mai multi dintre noi suntem preocupati sa ducem o viata naturala, rationala, sanatoasa, bazata pe armonia dintre lumea fizica si cea interioara.

Corpul, invelisul material al duhului are toate atributele unui vehicul, deci am putea admite ca spiritul conduce trupul asemeni unui avatar. N-am putea experimenta viata in acest univers 3D (tridimensionalitatea planului fizic se exprima prin lungime, latime si inaltime care are, totodata si caracterul de abis, adancime) fara trup. Asadar acest instrument minunat pus la dispozita constiintei noastre pentru a se implica si modifica planul material in sensul progresului si al confortului trebuie intretinut si folosit cu grija si iubire.

Calitatea vietii este strans legata de o alimentatie echilibrata si variata si de un bun control al trupului si al energiilor. “A te simti bine in propriul trup inseamana a te prgati sa simti bine si din punct de vedere mental“. Asadar atentie la dieta. Organismul are nevoie de unitati limitate de energie. Astfel ca daca el consuma 2000 de calorii, trebuie sa se alimenteze cu exact acelasi numar. Mai mult sau mai putin devin extreme cu consecinte nefaste asupra calitatii vietii.

In plus trebuie sa intelegem ca suntem proiectati pentru miscare, astfel ca avem nevoie de activitati care sa ne intretina dinamismul. “Orice muschi sau organ neutilizat corespunzator se atrofiaza, se necrozeaza, iese din uz implicand intreg organismul intr-un dezechilibru periculos”.

Spiritul puternic controleaza si armonizeaza trupul. Inteleptul stie ca orice dimensiune este guvernata de un set de principii si legi. Asadar, el stie sa aduca ordinea in haos!