Publicat in mai 4, 2014 de Oreste Teodorescu in Ezoterism
 
 

Ce ar trebui sa stim despre acupunctura?


Simbolic, exista 365 de puncte de acupunctura aflate in corespondenta cu cele 365 de zile ale anului solar astronomic. La fel exista si 12 Meridiane principale analogate celor 12 luni ale anului. De-a lungul timpului si a diferitelor experiente, exegetii MTC au convenit, pana in present asupra a 361 de puncte, definite si denumite extreme de precis. Terapeutul foloseste ace de unica folosinta, fie din cupru, argint, aur, sau chiar teracota, prin care stimuleaza aceste puncte, le maseaza sau chiar le incalzeste cu ajutorul unor conuri fabricate din diferite plante aromatice.

Practica acelor difera fundamental de la Orient la Occident, caci nu se poate trata in acelasi mod, de exemplu un chinez, care se prezinta la medic dupa cel mult opt zile de la aparitia simptomelor, care practica zilnic Taiqi, Qigong, uziteaza fitoterapia, respecta cu strictete o dieta personalizata si respira profund umpland cu oxigen toate incaperile plamanilor, cu un occidental care are un regim de viata haotic, mananca prost, este sedentar si care se prezinta de regula mult prea tarziu, dupa aparitia primelor simptome. Chinezii folosesc acupunctura, in primul rand preventiv, la schimbarea fiecarui anotimp, la fiecare echinoctiu si nu platesc niciodata mai mult atunci cand se confrunta cu simptomele dezechilibrului.

Majoritatea specialistilor considera ca acupunctura se asociaza de cele mai multe ori cu un factor acut.In caz de traumatism punerea acelor va actiona aspura socului, durerii si cicatrizarilor. Acupunctura este folosita eficient in situatii preoperatorii, intrucat limiteaza durerea, hemoragiile si favorizeaza cicatrizarea), dar si postoperatorii. Este eficienta in entorse, tendinitie, intinderi si contractii musculare si face minuni in medicina sportiva.

Acele sunt foarte eficiente in urgentele medicale, punctele de reanimare pot fi stimulate in caz de lesin, epilepsii, convulsii, in stari febrile, astm, diaree, cistita, hemoroizi, calculi renali sau biliari, paralizii usoare, cefalee, migrene, lumbago, sciatica, dureri vertebrale, nevralgii, angoase, atacuri de panica si depresii. Acupunctura este foarte indicata si in simptomatologia cronica. Sa ne amintim ca pentru MTC nu exista boli, ci doar bolnavi, deci se trateaza fiinta si nu boala. Nu exista consultatii fara atingerea, analizarea, dialogul cu pacientul. Acupunctura isi atinge limita de competenta in cancere, leucemie si limfoame, in schimb poate ajuta la o mai buna toleranta la chimioterapii, diminueaza dureri, reduce angoasele.