Publicat in decembrie 13, 2014 de Oreste Teodorescu in Politikon
 
 

Ce ar vrea Elena Udrea ca noi sa nu ne amintim vreodata


Pe 26 octombrie 2003, o tanara si blonda stagiara in avocatura ii punea inima pe jar si verigheta pe deget lui Dorin Cocos, care alaturi de Bittner si Petrache articula ceea ce Basescu numea Mafia Personala a lui Adrian Nastase. Iata ce marturiseste cea care avea sa candideze 11 ani mai tarziu la presedintia Romaniei: „Nu o sa-i placă ce o să povestesc. Eu eram avocat stagiar la avocatul firmelor sotului meu. In momentul in care m-a vazut, si-a sters palmele de sacou, fiind dovada unei mari emotii, apoi m-a curtat sase luni. Este o persoana sincera, un om cald si nu m-a înselat“...

La vremea respectiva, Elena Udrea abia implinise 30 de ani, era o fata modesta dar senzuala, apetisanta si generoasa cu nurii domniei sale…daca i-a transpirat mana viitorului sot, intelegeti limpede ce putere de seductie avea…Intre timp, averea celor doi creste anual cu zeci de milioane de euro.

elena-udrea-dorin-cocos-4

Avand o diploma de avocat obtinuta in 1997 de la o universitatee particulara, fiind protejata si promovata de prea bogatul ei sot, in 2002, Elena Udrea devine consiliera secretarului general al PSD. Doi ani mai tarziu, sotia lui Cocos este angajata de Regia Autonomă pentru Administrarea Patrimoniului și Protocolului de Stat (RAAPPS).  A primit patru contracte, de aproximativ 70.000 RON. RAAPPS era în subordinea Secretariatului General al Guvernului, condus atunci de Eugen Bejinariu. Tot in 2004, Udrea intra in PNL, adusa fiind de Theodor Stolojan si sustinuta financiar de sot. Parvine foarte repede in partid ajungand in echipa de  campanie a primarului Traian Basescu. Dupa castigarea prezidentialelor de catre Basescu, Elena ajunge sefa Cancelariei de la Cotroceni.

Finantata  bine si cu o campanie sustinuta de Cristian Poters, pe atunci, primarul sectorului 6, este votata ca parlamentar si foarte iute devine ministru. Devenita infailibila, se revanseaza si din pozitia de ministru la Dezvoltare Regionala si Turism, i-a atribuit (prin Compania Națională de Investiții) un contract de cinci milioane de lei noi firmei nevestei lui Poteras.

elena-udrea-dorin-cocos

Ziarul Kamikaze publica o investigatie foarte interesanta: „După 2008, Udrea a început să fie cu adevărat eficientă: mașinăria construită și întreținută de Cocoș începea să producă. Secretar general al Guvernului, de exemplu, a fost numită Daniela Andreescu. Cea care, între 2005 și 2007, ca șefă a Oficiului pentru Migrația Forței de Muncă, îi trimitea pe „căpșunari“ să facă analize la centre medicale controlate de Dorin Cocoș. Tot în 2009, fiul Andreeascăi, Bogdan, a ajuns consilier la Guvern și, ulterior, director tehnic la Su­cursala pentru Administrarea și Întreținerea Fondului Imobiliar a RAAPPS. Iar Gabriel Oprea (și el membru al „mafiei personale a lui Adrian Năstase“ și apropiat al lui Cocoș) a ajuns ministru pe mîna PDL. Ana Maria Topoliceanu, fostă parteneră de afaceri a Elenei Udrea, a fost numită consilier al ministresei Turismului și, din 2010, director general la Compania Națională de Investiții din subordinea MDRT.

Trebuie remarcat faptul ca in 2010, Dorin Cocos și Elena Udrea au intrat în Topul Forbes pe locul 380, cu o avere de 12-13 milioane de euro, evident  in special din afaceri cu statul, cea mai notorie fiind firma Dalli, care s-a ocupat de locurile de parcare din Bucuresti.

In 2012 izbugnesc scandalurile internationale MICROSOFT si EADS. Intrucat sotii Udrea-Cocos erau conectati la surse importante de informatii si mai ales pentru faptul ca erau adanc implicati in dosare, alaturi de comania UTI condusa de Tiberiu Urdareanu, hotarasc in 2013 sa divorteze.

Sensibila, Udrea declara: ” Decizia de a ne desparti vine dupa o analiza indelungata si profunda a relatiei noastre si a optiunilor de viitor a fiecaruia dintre noi.Faptul ca avem cariere atat de diferite si, in cazul nostru, chiar incompatibile, unul politica, altul afaceri, ne-a privat de timpul petrecut impreuna necesar relatiei si a supus casatoria unor presiuni din exterior care au afectat-o iremediabil.De astazi, mergem pe drumuri separate, dar pastram prietenia si parteneriatul solid construite in ultimii 15 ani, ramanand in cele mai bune relatii.

elena-udrea-dorin-cocos-1

In urma divortului, Elena Udrea a dobandit o avere de aproximativ 10.000.000 de euro. Astazi fostul ei sot, Dorin Cocos se afla la puscarie. Trei dosare incendiare sunt amorsate deja pe piata: MICROSOFT, EADS si ANRP. Totusi, pana acum, Elena Udrea se declara nevinovata, nestiutoare si ingenua. Urmeaza, in saptamanile care vin sa vedem si daca procurorii DNA vor fi convinsi ca ea este cu adevarat Alba ca Zapada.