Publicat in mai 23, 2013 de Oreste Teodorescu in Ezoterism
 
 

Cei trei magi, Shekinah si nasterea Mantuitorului


Ca si Numerologia si Kabbala, Astrologia nu poate fi inteleasa de inculti, fanatici sau ignoranti. Iti trebuie anvergura intelectuala si deschidere spirituala pentru a putea intelege, de exemplu de ce cautau cei trei magi, celebra stea deasupra Betleemului.

In antichitatea orientala, vechii evrei credeau ca Steaua Shekinah, apare  vizibila in galaxie, anuntand de fiecare data un moment crucial in evolutia umanitatii. Avraam a primit comunicarea divina dupa ce a stralucit acesta stea, Solomon a asezat piatra de temelia a Templului sau, la apritia lui Shekinah, iar Moise si-a scos poporul din Egipt la lumina aceleiasi stele.

 In anul 7 i.Hr se stia foarte clar ca aceasta admirabila stea va rasari pe cerul Ierusalimului, dupa ce si-ar fi parcurs elipsa de 480 de ani, anuntand intruparea Salvatorului Pamantului si al Omului, Mesia ( cel uns). Fiind astrologi, numeorologi si kabbalisti, cei trei magi au reusit sa calculeze ca momentul nasterii Mantuitorului se va produce in momentul conjunctiei planetei Jupiter cu Saturn, atunci ca Shekinah va straluci vizibil. Astfel, magii l-au localizat pe Hristos in Betleem, pornind cu cele trei daruri care simbolizau puterea spirituala, temporala si regala: aur, smirna si tamaie.