Publicat in noiembrie 14, 2013 de Oreste Teodorescu in Ezoterism
 
 

Cheia intelegerii profetiilor apocaliptice


O sintenza a profetiilor Sfintilor Parinti, avand ca reper Apocalipsa Sf.Ioan releva atat teribilul razboi nevazut dintre partea angelica, divina din umanitate si cea satanica,intunecata, parti pe care le purtam si le transmitem genetic, din generatie in generatie, inca de cand a inceput aventura experientei in trup a duhurilor parintilor nostri, Adam si Eva, cat si semnele aparitiei si scurtei domnii a Antihristului.

Din cele 12 triburi ale lui Israel, stramosii nostri primordiali, noi cunoastem doar istoria si mistica urmasilor lui Iuda si Beniamin. Astazi, misterul referitor la destinul si devenirea celor 10 triburi pierdute este relevat de cele 12 stele ale steagului Uniunii Europene. Exista din ce in ce mai multi exegeti iudeo-crestini care sunt convinsi ca pe teritoriul european, britanic si american se afla restul semintiei poporului lui Dumnezeu. Urmasii lui Iuda sunt evreii care resping pe Iisus ca Mesia, insa cei ai lui Ruben, Simeon, Neftali, Dan, Gad, Aser, Isahar, Zabulon, Beniamin, Iosif si Levi sunt crestinii care au recunoscut in Hristos, Cuvantul lui Dumnezeu intrupat, prin care se implineste Legea.

Revenind la compilatia revelatiilor duhovnicesti, de-a lungul secolelor, gasim un numitor comun, legat de aparitia Antihristului, din neamul lui Dan, care va fi incoronat ca Rege al Lumii (sfidand, evident vorbele Mantuitorului: „Regatul meu nu este din lumea aceasta„). Unul dintre semnele care vor prefigura aparitia Fiului Pierzaniei este cel de-al treilea templu al lui Solomon. Asteptat ca Mesia de catre urmasii lui Iuda, astazi reprezentati de evreii sionisti, el va veni ca o solutie miraculoasa la problemele teribile cu care se va confrunta omenirea. Viziunea in duh a Sfintilor Parinti este comuna in privinta sa: un om de geniu, smerit si harismatic intr-o prima faza, va oferi unei umanitati secatuite si deznadajduite de un razboi nimicitor, catastrofe ecologice  si crize existentiale, solutiile tehnologice de progres si hipermodernizare. Cipurile biometrice vor deveni garantia sigurantei, sanatatii si  a pacii. Dupa ce va primi recunoasterea internationala a meritelor sale, intr-o prima faza, de-a dreptul „miraculoase”, el va fi anuntat de urmasii lui Iuda ca este Mesia cel mult asteptat.  Multi crestini vor fi amagiti si va urma o perioada de trei ani si jumatate de Dictatura Planetara.

In Apocalipsa se vorbeste despre fiara care iese din adancuri si care poarta numele Leviathan. Bizar, dar neintamplator, caci toate sunt scrise deja, in Cartea Vietii, depozitiul imens de gaz natural din Siria, Israel, Cipru, Grecia, care a stranit discordia dintre SUA, Rusia si China se numeste chiar…Leviathan.

Daca privim nepartinitori, chiar detasati directia in care se indrapta aceasta lume globalizata, putem trage cateva concluzii triste, dar juste. Exista parca un plan de destabilizare a lumii crestine, care isi desfasoara acum ultimele secvente ale scenariului de dominare a lumii. Decadenta, coruptia, lipsa solutiilor si a resurselor, cresterea numarului populatiei, diferentele sociale uriase intre saraci si bogati, lacomia si dorinta de putere se dezlantuie astazi in toata lumea. Premizele unei confruntari mondiale sunt foarte active.

Daca incercam sa transpunem predicatele profetiilor in termenii realitatii cotidiene am putea concluziona:

 1. Ne aflam in pragul unei prabusiri economice planetare, cauzata de devalorizarea monedelor globale, dolarul si euro.
 2. In toata lumea mocneste nemultumirea intre populatie si guverne, fapt ce va conduce la revolte sau chiar razboaie civile
 3. Brazilia, Rusia, India, China si Africa de Sud sunt gata sa creeze un pol economic si militar opozabil aliantei dintre europeni si americani. BRICS vs NATO. Iata premizele celui de-al Treilea Razboi Mondial.
 4. Din cauza exploatarii fortate, mai ales prin fracturare hidraulica, apa va deveni in cele din urma nepotabila.
 5. Razboiul odata declansat va conduce rapid la epuizarea alimentelor, si la blocarea aprovizionarii in majoritatea statelor dezvoltate.
 6. Se va ajunge la intreruperea la nivel global a electricitatii si telecomunicatilor.
 7. Natura insasi se va intoarce impotriva omului, prin fenomene meteorologice extreme, cutremure, eruptii vulcanice, etc.
 8. Aparitia unor epidemii si pandemii, care vor reduce si mai mult din randurile populatiei.

Daca studiem atent toate tezele economistilor moderni, care vorbesc despre sustenabilitate si dezvoltare durabila, vom descoperi si aici un numitor comun. Majoritatea specialistilor considera ca planeta este suprapopulata si daca nu se intampla ceva, in 2020 vom ajunge la 9 miliarde. De aici se naste si suspiciunea popoarelor cu privire la planurile secrete de guvernanta planetara. Unele profetii vorbesc despre nimicirea unui numar colosal de oameni, in aceste vremuri apocaliptice, din numarul actual de oameni, ramanand la sfarsitul razboiului, aproximativ 350 de milioane de pamanteni.

Va urma mult asteptata pace, iar dupa o asemenea confruntare teribila, supravietuitorii vor tanji disperati spre orice solutie de redresare. Aici, urmasii lui Iuda il vor prezenta lumii si il vor inscauna pe Antihrist. Imediat dupa ce se va inscauna ca un lider global, va incepe o perioada cumplita de dictatura planetara care va dura 3, 5 ani. Multi se vor lasa pecetluiti (cipul biometric este produs, deja, la scara larga). Altii vor refuza sa inlocuiasca miruirea de la botezul Hristic, care ne induhovniceste cu cipul care ne robotizeaza si vor alege calea pribegiei.

Ultima confruntare inaintea Marii Judecati se va duce intre apostati (cei care se vor lepada de Hristos Dumnezeu in Treime Slavit) si cei care au inteles vorbele Mantuitorului Iisus: „Ce folos sa castigi intreaga lume, daca iti pierzi sufletul”. Cei patru calareti apocaliptici au venit deja:

 • Foamea
 • Razboiul
 • Bolile
 • Moartea

Crestinii nu au de ce sa se teama de toate acestea, ci dimpotriva se vor bucura, caci dupa aceasta ultima urgisire, se pogoara Mantuitorul care va incepe Marea Judecata, la capatul careia, pentru cei smeriti, blanzi si iubitori de va deschide un Cer nou si un Pamant nou.