Publicat in martie 17, 2015 de Oreste Teodorescu in Politikon
 
 

Cine sunt artizanii Mafiei romanesti


Romania a fost capusata si capturata pas cu pas de esaloanele secunde din PCR si de catre elita securistilor, cu totii grupati in jurul axului central al noii puteri, Ion Iliescu, imediat dupa debarcarea si ulterior asasinarea ceausestilor.

Trecerea de la sistemul economiei centralizate la principiile economiei libere a fost atent supravegheata de cei care aveau sa devina oligarhii noului regim. Profitand de tehnicile si metodologiile de manipulare si dezinformare invatate de la sovietici, gruparile din FSN vor prelua pe rand Presedentia, Guvernul, Parlamentul, toata administratia, serviciile secrete, politia, justitia, monopolizand Puterea.

guvernul-provizoriu-petre-roman_12568600

Primele surse de finantare de care au profitat designerii democratiei originale, au fost urmatoarele:

  • 2 miliarde de dolari reprezentatnd exporturile industriale si alimentare, din 1989, bani gestionati de fosta securitate.
  • 2 miliarde de dolari proveniti din exporturile de arme in tarile arabe si Africa, suma aflata tot in conturile operative ale DIE

Cheia care ne permite sa intelegem cum au proliferat activistii si securistii, este decizia lui Ion Iliescu de a nu desfiinta Directia 1 Politica a Departamentului Securitatii Statului si nici retelele informative ale PCR. Fara nici un control juridic real, patrimoniile PCR, UTC, UGSGR etc, au fost transferate in conturi private.

iliescu-roman

Ceausescu construise o retea de ordonatori unici de cont, care avea misiunea de a produce valuta din mediile economice externe, destinate in principal, achitarii accelerate a datoriilor externe. Dupa lovitura de stat din decembrie 1989, acesti operatori de cont, ofiteri ai Departamentului de Informatii Externe, nu au mai varsat la bugetul de stat aproximativ 7 miliarde de dolari. Au fost 354 de ordonatori unici de cont, cei mai cunoscuti dintre ei fiind Dan Voiculescu ( 137 milioane dolari) si Victor Atanasie Stanculescu (125 de milioane dolari).

Banii sustrasi au finantat structura noilor firmatiuni politice care au ruinat Romania timp de 25 de ani: FSN-FDSN-PDSR-PSD-PD-PSM-PRM-PUR. Restul sumelor, in valuta care au fost ratacite in conturile securitatii, au finantat aparita primelor banci private.

Gruparea mafiota, de fapt un club inchis al elitei nomenclaturii comuniste a fost formata din ofiterii DIE, UM 0107/AVS acoperiti in BRCE, ICE Romtehnica, Terra, Dunarea, Delta, Crescent, carpati, Trawe, Agroexport