Publicat in martie 16, 2016 de Oreste Teodorescu in Blog
 
 

Claudiu Palaz, oferta otravita a lui Traian Basescu pentru Primaria Constanta


Ramas fara costumul de presedinte, Traian Basescu ni se infatiseaza in lumina adevaratului sau caracter si nu inceteaza sa ne surprinda prin ipocrizie si ticalosie…Dupa ce a pastorit uriasul aparat de crima organizata care a devalizat Romania prin sefii unor importante institutii ale statului, fostul presedinte si-a propus la alegerile locale din 2016 sa atace primariile unor orase cheie.  Astazi, ne vom focusa putin atentia asupra orasului Constanta, fostul fief al mafiei PSD-iste, condus pana de curand de balaurul cu trei capete: Mazare-Constantinescu-Strutinsky. Propunerea PMP-ului, obedient corsarului interlop, este cel putin la fel de abjecta ca si transferul de putere acordat de Dragnea catre Decebal Fagadau, creatia lui Radu Mazare.

Asadar, sa-l „disecam” in viu pe Iorga Claudiu Palaz, cel care, fara nici un pic de rusine, va cersi libidinos votul constantenilor, in speranta ca adevarul ne poate elibera de povara asta ca un blestem de a fi condusi numai de lichele.

01_Udrea_Claudiu

(Claudiu Palaz, Nicusor Constantinescu si Elena Udrea)

Parcursul lui Palaz in Sistemul Ticalosit, incepe de jos, din momentul in care presta ca jurist la Primaria din Constanta, in timpul mandatului lui Gheorghe Mihaiesi de la PD. Prin verisoara sa, Luminita Stuparu, care era sefa sectiei Fond Locativ din primarie, Palaz avea acces la situatia terenurilor si imobilelor care urmau sa fie retrocedate, conform legii. Dupa ce identifica acele case si terenuri care nu aveau proprietar de drept, nici mostenitori, Palaz le furniza membrilor unei grupari infractionale specializata in drepturi litigioase. Acestia identificau persoane in varsta, aflate in strainatate si in  numele lor depuneau cererile de retrocedare, la care anexau acte fictive de proprietate. Fiind juristul Primariei Constanta, aceste cereri ajungeau la Iorga Claudiu Palaz, care le constata „valabilitatea” si nu le ataca in contenciosul administrativ, sau nu se prezenta la doua termene consecutive, pierzand procesele si implicit imobilele si terenurile. Prin aceasta metoda a fost retrocedat cinematograful Progresul unei doamne din Canada, care isi „vanduse”dreptul litigios lui George Despina, finul senatorului Nicolae Moga, subprefect din partea PNL, la acea vreme. O alta „fapta de vitejie” a juristului care ar fi trebuit sa apere interesul comunitatii locale din Constanta a fost retrocedarea frauduloasa a Galeriilor Metropol de pe strada Stefan cel Mare 96, fratilor Ciote, membri aceluiasi grup de interese imobiliare coordonat de Mafia din Constanta.

photo-10027

Avansat pe cale ierarhica in sistemul mafiot, Palaz evolueza si in plan politic, ajungand in cele din urma chiar prefectul Judetului Constanta. Exersat in combinatii imobiliare, Iorga Claudiu Palaz folosindus-e de informatiile privind construirea Autostrazii Soarelui si stiind cu exactitate ce proprietati vor fi despagubite dupa expropiere il pune pe tatal sau, Gheorghe Palaz  sa cumpere un teren de aproximativ 7 hectare, de la Stefan D, cu suma de 150 de mii de euro. Imediat dupa achizitionare, pe 21 mai 2008, Primaria Agigea a eliberat un certificat de urbanism pentru „constructie pod rutier”. Stiind exact unde se vor executa lucrarile speciale pentru A2, prefectul Claudiu Palaz a vizat apoi licitatia de la KM 0 + 540, punctul de conectare a Autostrazii Soarelui cu breteaua DN 39, unde avea sa fie ridicat piciorul podului. Aflat in posesia acestor informatii, dar si intr-un evident conflict de interese, Palaz isi coordoneaza tatal sa revanda parcela de 67, 785 de mp, firmei Trans Pec Leasing, cu suma de 3. 185 000 de euro.

mircea-toader-si-prefectul-claudiu-palaz-fac-afaceri-de-milioane-cu-administratia-portului-constanta-10728719

(Mircea Toader si Claudiu Palaz)

Liderul grupului parlamentar din Camera Deputatilor, deputatul Mircea Toader, scrie in CV-ul propriu ca a fost director general al SC Trans Europa SA Galati in perioada 1992 – 2000. Trans Pec Leasing face parte dintr-un grup de firme alaturi de Europec SA, Trans Europa SA, Trans Europa Port SA si Trans Europa Management SRL. Sa revenim la tranzactia din 24 iulie 2008, derulata la trei zile dupa ce Primaria Agigea a eliberat certificatul de urbanism pentru podul peste canal.Atunci, Trans Pec Leasing si Trans Europa Management au incheiat un contract de leasing pentru terenul de 67.785 mp. Pe 30 iulie 2008, in aceeasi zi in care Gheorghe Palaz a achizitionat terenul, Trans Pec Leasing a ipotecat terenul in favoarea unei banci, obtinand astfel suma  de aproximativ 3,2 milioane de euro.

Acesta este specimenul pe care Traian Basescu il doreste la Primaria Constanta…Dupa doua decenii de jaf sistematic si crima organizata, consideram ca a venit vremea unei foarte profunde schimbari, atat de optica, cat si de mentalitate…