Publicat in martie 29, 2015 de Oreste Teodorescu in Psihotronica
 
 

Complotul sovietic si evenimentele din decembrie 1989


La un sfert de secol de la evenimentele din decembrie 1989 avem aproape toate datele care sa demonstreze ca in Romania a existat o conspiratie foarte ampla, instrumentata de catre KGB, GRU la ordinul PCUS, pentru inlaturarea regimului Ceausescu si inlocuirea lui cu un grup de comunisti loiali Kremlinului. Gorbaciov isi propusese sa exporte „comunismul cu fata umana” in toate zonele de influenta sovietica. Singurul presedinte din Tratatul de la Varsovia care se opunea reformelor de tip Glasnost si Perestroika, dar care ii si suspecta pe rusi ca vor sa penetreze din interior structurile de conducere ale tarilor din Est, a fost Nicolae Ceasusescu.

Din tot ce s-a scris si a aparut public, pana acum, putem afirma ca principalii complotisti ai loviturii de Palat, atent coordonati de la Moscova au fost: Ion Iliescu, gen. Nicolae Militaru, gen.Dumitru Penciuc, Virgil Magureanu, Silviu Brucan, gen. Marin Pancea, gen. Vasile Ionel, Cico Dumitrescu, Mihai Lupoi. Emil Constantinescu, fostul presedinte la Romaniei in perioada 1996-2000, scrie in „Adevarul despre Romania 1989-2004:Se vorbeste despre participarea din umbra a lui Ion Gheorghe Maurer, Ion Caramitru, Sergiu Nicolaescu, Mircea Pascu, Mircea Dinescu, Sergiu Celac, Vasile Secares. La inceputurile conspiratiei, rolul cel mai important l-au jucat generalul de armata Ion Ionita, fost viceprim – ministru, ministru al Apararii in dictatura Ceausescu si Vasile Patilinet, fost secretar al Comitetului Central si ambasador in Turcia, decedati (asasinati?) inainte de 1989.”

ceausescu-si-iliescu_71612300

La lovitura efectiva care a vizat rasturnarea cuplului Ceausescu din varful piramidei de putere au participat din plin ofiteri de securitate si de armata. Desi prin UM 0110, Securitatea era perfect informata de complotul pro-sovietic, nu a intervenit in incercarea de a-l impiedica, mai mult decata atat, agentul KGB Dumitru Penciuc era seful statului major al trupelor de securitate. Armata, prin oamenii loiali Moscovei, vice amiralul Dinu Stefan, seful DIA (Directia de Informatie a Armatei) si  generalul Victor Atanasie Stanculescu, numit pe 22 decembrie 1989, ministru al Apararii Nationale si confirmat de Iliescu, imediat dupa fuga Ceausestilor, s-a alautart complotului prin organizarea diversiunilor din 22-27 decembrie.

646x404

Silviu Brucan scrie in „De la capitalism la socialism si retur”: „Complotistii au hotart sa actioneze in octombrie 1984, cand Ceausescu era invitat in RFG. Ei contau pe sprijinul Garnizoanei militare Bucuresti. Scenariul prevedea ca prima actiune arestarea celor mai apropiati asociati ai dictatorului, in numar de cinci: Bobu, Dinca, Postelnicu, Coman si Ilie Ceausescu si simultan capturarea posturilor de radio si televiziune, pentru a chema poporul sa se ridice impotriva dictaturii„. Insa ofiterii de la UM 0110 (Divizia anti-KGB) a reusit sa dezamorseze complotul din 1984, insa el este reluat si definitivat in 1989.

Toti militarii implicati si in 1984 si 1989 au fost decorati si avansati in grad de Ion Iliescu, iar Nicolae Militaru a participat chiar si la primele alegeri libere pentru presedintie din 1990.