Publicat in martie 15, 2010 de codulluioreste in Psihotronica
 
 

Crime si abuzuri psihiatrice


Eugenismul sau creerea unei specii perfecte starneste curiozitatea in Franta secolului al XIX-lea, cand Gobineau scrie un studiu despre inegalitatea raselor. In Vestul Salbatic, albii ii considerau pe „pieile rosii” ca fiindu-le inferiori, fapt ce a condus la carnagii, dezradacinari, infiintarea de rezervatii, deposedari abuzive de terenuri etc.

Avand modelele precedente si influentat de filosofia politica a inchizitorului care lua in posesie toata averea ereticului, in numele Sfintei Biserici, Hitler isi incepe punerea in opera a unui plan diabolic. Insa, nu a fost nicidecum original. In prima jumatate a sec. XX, autoritatile americane au autorizat sterilizarea in multe state, mii de cetateni fiind sterilizati impotriva vointei lor.In 1935, legile rasiale de la Nurenberg le-au interzis evreilor toate drepturile civile, precum si relatiile sanguine cu non-evreii. Acealeasi obstacole artificiale si abuzive au fost traite de negrii pe continentele nord si sud americane.

Invocand ura de clasa, bolsevicii au creat legi separatiste, trimitand la munca de jos, elitele fostului regim. In paralel cu macabrele experimente ale doctorului Mengele, psihiatrul american Foster Kennedey rostea la reuniunea Asociatiei Psihiatrice Americane, in 1941:”Pentru a putea pastra socieatatea americana, sanatoasa si prospera trebuie sa ne asiguram ca putem stopa aparitia si evolutia copiilor retardati…”

Asemeni spartanilor si nazistilor, cativa psihologi americani incuviintau crimele medicale, decizand in locul parintilor naturali si ai lui Dumnezeu, cine traieste si cine nu. Uneori teoriile psihiatriilor sunt abracadabrante, fluctuante si influentate de tarele si viciile politice ale epocii. Ar fi foarte utila aparitia unei Carti Negre cu crimele si abuzurile psihiatrice atat din tarile totalitare cat si din cele democratice.