Publicat in noiembrie 18, 2013 de Oreste Teodorescu in Spiritualitate
 
 

Daca duhul tau a ostenit sa se mai lupte cu Dumnezeu, primeste pacea si dulceata lui Hristos


Oare cum putem sa-l iubim pe Dumnezeu, pe care nu-l vedem niciodata, daca nu ne putem iubi semenul, mai mult decat pe noi insine? Aici ridica Dumnezeu Casatoria la rang de Taina facand-o roditoare catre Mantuire. Am inteles si eu, tarziu,caci mintea omeneasca are acest cusur de se incapatana sa coboare in inima, de ce toate casniciile sunt supuse atator probleme, neintelegeri, dispute. Tocmai pentru a ne confrunta cu propria nostra neputinta de ne smeri si a ne preda definitiv in bratele iubirii, si cum iubire implinita, fara iertare marturisita nu exista, ne tot razboim cu propriile patimi si neputinte. Si diavolul ataca neincetat unitatea casniciei, caci stie ca puterea adevarata a omului este abia dupa ce se reintregeste. Jumatatea (yin sau -),  a femeii care are suflet de natura (yang sau +), numit si animus fuzioneaza cu jumatatea (+ sau yang) a barbatului, care are un suflet de natura feminia numit si anima, perpetuand viata din nema in neam.

Neamurile se muta inca din timpul vietii, prin celulele germa in structurile matriceale ale copilului, adica noi continuam sa traim in genele urmasilor nostri. Parintii sunt poarta prin care duhurile vin la intrupare si reprezinta totodata modelul unitatii divine. Barbatul se divide pe sine, iar spermatozoidul fecundat de ovul aprinde scanteia devenirii vietii intrauterine. Noi suntem o consecinta informationala a transmiterii, prin generatii a mostenirii cuplului primordial, binecuvantati de indemnul lui Iisus: „Cresteti si va inmultiti, umpleti pamantul si stapaniti-l!”

In epoca in care traim, fugind atat de incrancenati de naturalul fiintei noastre, ne destructuram si ne ratacim in abisuri inselatoare. Tot mai multe cupluri recurg la avort, neintelegand ca prin acest pacat strigator la cer se leapada de propria lor faptura, inca nedefinitivata.

Vindecarea noastra ca umanitate cazuta este adusa de Mantuitor si doar inimile noastre inobilate de prezenta lui Dumnezeu pot intelege Calea Redobandirii. In acest caz, va invit sa ascultati cu mintea duhurilor voastre cuvintele vii si izbavitoare ale Patriarhului Neamului nostru, Arsenie Boca: