Publicat in noiembrie 26, 2016 de Oreste Teodorescu in Blog
 
 

De ce consider ca nici un om lucid nu mai poate vota cu PSD sau PNL si ca a sosit momentul zero pentru a reseta clasa politica


Traiesc constient fenomenul politic din Romania, de peste doua decenii. Lucrez in presa din 1994, fapt ce imi confera o perspectiva complexa asupra societatii si a opiniei publice. Predau un curs despre manipulare si dezinformare la o facultate de jurnalism din Bucuresti si probabil din acest considerent am senzori foarte fini care identifica propaganda populista, minciuna desantata deghizata in promisiune electorala si mai ales razboiul emotional declansat de consultantii partidelor politice.

Printr-un efort de vointa si depasindu-mi sentimentul de derizoriu, am studiat comparativ cele doua oferte electorale ale PSD si PNL si am ajuns la o singura concluzie: partidele astea au devenit toxice si pun in pericol siguranta, progresul si emanciparea spirituala si materiala a poporului roman. Nu m-au dezgustat niciodata mai mult „drogurile” electorale decat atunci cand ele speculeaza cu cinism spaimele si sperantele primare ale oamenilor.

Atat liberalii cat si social democratii nu spun un cuvant credibil despre sursele de finantare, nu explica de ce nu au fost capabile pana acum, desi s-au aflat multi ani la guvernare sa implementeze, macar parte din promisiunile cu care ii pacalesc pe alegatori, in schimb s-au lansat intr-un concurs de utopii si scenarii care sfideaza minima inteligenta a unui om educat, cat de cat.

Partidul care s-a aflat cel mai mult timp la guvernare si care se face vinovat de gradul de saracie cel mai mare din zonele rurale si defavorizate, adica PSD, se lanseaza intr-o oferta electorala enervant de nerealista, tinand cont de performantele economiei romanesti, gestionate fraudulos de guvernanti corupti si iresponsabili, timp de mai bine de un sfert de secol.

Iata pe scurt cele mai nerusinate promisiuni care nu au nici un suport de concretizare servite cu multa nonsalanta de liderii psd: majorarea salariului minim pana la 1400 de lei in 2017, urmand ca el sa ajunga la 1750 de lei, in 2020; finantarea a 10.000 de microintreprinderi incepand din 2017 prin PNDA (Programul National de Dezvoltare Antreprenoriala); cresterea salariului mediu brut de la 3100 de lei in 2017 la 3950 de lei in 2020; majorarea punctului de pensie de la 871,1 la 1000 de lei pana 2017, urmand sa creasca pana la 1400 de lei, in 2020; cresterea pensiei minime garantate de la 400 la 640 de lei; eliminarea a 102 taxe fiscale incepand cu prima luna a lui 2017; scaderea tva-ului la 18 %, iar pentru publicitate ar scadea de la 20 de procente la 9%.

Nici o explicatie despre sursele de finantare, nici un studiu de impact, nici un program coerent, nici o strategie pe termen scurt, mediu si lung, nici un proiect de tara. Doar promisiuni ceausiste de genul „va mai dau 100 de lei la salarii si pensii”.

Pentru aceasta mostra de cinism si lipsa totala de respect fata de cetateni, dezavuez PSD-ul si cred ca nici un om lucid nu poate vota asa ceva. Doar nu am innebunit cu totii sa alegem de fiecare data acelasi lucru si sa avem mereu asteptari diferite!

doi
Dar nu cumva sa credeti, ca promisiunile liberalilor nu sunt la fel de rancede, gaunoase si toxice…Dupa terminarea studierii platformei PNL, mi-au trebuit vreo 6 lamai sa-mi taie greata…Ca si cum nu ar fi guvernat vrodata alaturi de PSD, PDL si alti factori nocivi care au ruinat Romania, liberalii se prezinta cu himenul politic cusut cu ata alba, pozand in virginele care vor salva Romania de balaurul de Liviu Dragnea, alaturi de care zambeau gudurandu-se in proiectul USL…

Din neant, pe cai esoterice probabil, ei si-au inceput oferta electorala cu: un program de dezvoltare a tarii prin care se asigura 24 de miliarde de euro in economie pentru urmatorii patru ani; dublarea salariilor medicilor de la 1 iulie 2017; construirea a 8 spitale regionale de urgenta la Iasi, Craiova, Cluj, Timisoara, Constanta, Targu Mures, precum si in sectoarele 3 si 6 din Bucuresti; majorarea salariilor din Educatie cu 20 %; construirea de autostrazi care sa lege Muntenia, Transilvania, Banatul si Moldova.

Despre, de unde iau banii, ce directii principale vor urma investitiile majore, care sunt strategiile de sustenabilitate si performanta a economiei, liberalii nu pronunta nici macar un singur cuvintel…Aceeasi mestecatura grobiana a unor promisiuni desarte, in speranta narcotizarii inca o data a majoritatii pasive din electorat.

Iata motivul pentru care, nu pot sustine despre PNL ca ar reprezenta Dreapta Romaneasca…Nu, este doar o adunatura nearticulata de impostori si impotenti politic!

Si atunci ce imi ramane de facut? Am inteles ca neprezenta la vot, incurajeaza de fapt, partidele cele mai bine organizate, adica funestele PSD si PNL. Protestele impotriva exploatarilor cu cianuri de la Rosia Montana, impotriva fracturarii hidraulice de la Pungesti, impotriva coruptiei care ucide, dupa tragedia de la Colectiv, ma incurajeaza sa cred ca s-a trezit o masa critica, necesara inchiderii procesului tranzitiei si resetarii unei clase politice depasite, retrograde, corupte si neputincioase in fata realitatii.

In consecinta,prefer sa votez „in orb”, niste oameni pe care nu-i cunosc foarte bine, dar care se definesc ca niste profesionisti onesti care isi sacrifica o cariera solida si foarte bine remunerata, in slujba statului roman, decat sa votez aceeasi gasca penala si toxica, lasandu-ma vrajit a nu stiu cata oara de niste promisiuni desarte!