Publicat in martie 8, 2015 de Oreste Teodorescu in Politikon
 
 

De ce l-a demis Iohanis pe Scutaru, sau cum FBI ne ajuta sa scapam de conservele rusesti


Am sa incerc sa comprim cateva raspunsuri simple:

  1. George Scutaru a fost jurnalist  la Mediafax,  iar in 1995 devine corespondent al PRO TV la Moscova.
  2. După un ”stagiu” de trei ani în Rusia, George Scutaru revine brusc în țară, direct în funcția de consilier de imagine al lui Teodor Meleșcanu, președintele APR la vremea aceea.
  3. Intrat in PNL, George Scutaru voia referendum pentru retragerea militarilor români din Irak, ignorând parteneriatul cu SUA.
  4.  În vara anului 2006, Călin Popescu Tăriceanu, prim- ministru, Teodor Atanasiu și George Scutaru au fost promotorii ideii retragerii trupelor românești din Irak, luând prin surprindere SUA, partenerul strategic al României.
  5. Cand s-a pus in discutie numirea lui Scutaru la SIE, partenerii americani au spus „pas”. Razboiul din Ucraina, vulnerabilizarea relatiei Ungariei si Bulgariei cu UE si NATO, precum si faptul ca Romania si Polonia sunt tintele principale ale spionajului rusesc in Europa, i-au facut pe americani sa isi doreasca o degajare a oamenilor Moscovei din centrele de putere.
  6. Un zvon circula pe culoarele Puterii, in curand alti doi consilieri ai lui Iohanis „isi vor da demisia din motive personale”.
  7. Moscova nu crede in lacrimi, dar nici americanii nu-s stupizi!