Publicat in mai 10, 2008 de codulluioreste in Politikon
 
 

De ce nu ma poate convinge Sorin Oprescu


1. Scenariul victimizarii, al omului antisistem, al oponentului solitar al ticalosiei colective este deja fumat, efectele alegerilor din 2004 nefiind înca foarte clare.

2. Nu a raspuns pâna acum satisfacator la întrebarea privind relatiile sale financiare cu Costel Bobic, personaj de casa al fostei guvernari PSD-iste, mâna fara manusa care scotea castanele lui Nastase din focul afacerilor oculte.

3. Nu înteleg de ce se mai afla înca sub umbrela „edecului” Ion Iliescu, personaj al unei lumi apuse, caci, asa cum profetise Brucan, ne apropiem de finisul celor douazeci de ani de tranzitie neuronala.

4. Pentru ca este evidenta bresa din interiorul PSD-ului, iar lupta acerba dintre grupurile „reformiste” si cele „conservatoare” îl propulseaza pe Oprescu al doilea candidat provenit din acelasi joben (sau chipiu) ca pe un reprezentant al vechii mentalitati!

5. Pentru ca nu am înteles nimic din proiectele pe care le propune pentru Bucuresti. Înteleg ca orasul este bolnav în agonie, dar ce are a face un chirurg cu P.U.Z-ul, P.U.D-ul sau infrastructura?

6. Desi îl apreciez pe domnul doctor ca pe un profesionist si un intelectual desavârsit, mi-a ramas în minte scandalul plastografiei dosarului pe baza caruia si-a obtinut titlul de profesor universitar, pretinzând ca lucrarile sale se regasesc în revista „Chirurgia”, dar nu erau!

7. Nu uit confruntarea electorala cu Traian Basescu din 2000, când a pretins ca a fost lucrat tot din interiorul propriului partid care facuse blatul cu PD. Atunci de ce a mai ramas opt ani lânga Iuda, Iago si Bastos?

8. Nu am reusit sa inteleg cum s-au strans semnaturile care ii sustin candidatura ca independent la Primaria Capitalei.

9. Nu pricep de ce datele statistice depuse de avocatii sai la Tribunalul Bucuresti difera de cele ale BEM, format din magistrati, iar judecatorii au crezut cifrele doctorului, si nu pe ale colegilor lor.

Cred ca sunt câteva semne de întrebare la care orice bucurestean cu o inteligenta medie asteapta raspunsuri oneste!