Publicat in martie 4, 2014 de Oreste Teodorescu in Politikon
 
 

De este Victor Ponta un tradator?


Macat de rele, precum graul mic, de pasarele, cel mai prost premier post-decembrist, Victor Viorel Ponta a reusit sa mai ramana cateva zile la putere jucand pe mana rece a udemeristilor, dovdindu-ne tuturor de ce se mai fac alegeri in Romania. Normal, ca se stie partenerii UDMR la guvernare…Sa nu uitam, totusi ca un alt guvern jenant, condus de securistul cu ochii alunecosi, Mihai Razvan Ungureanu a picat in urma unei motiuni de cenzura, din cauza parteneriatului inechitabil cu un UDMR anacronic si revansard si pentru ca sustinea exploatarea gazelor de sist. Azi, pontacul se afla fix in aceeasi situatie. Dar nu despre asta vreau sa scriu, ci doar sa-i reamintesc plagiatorului extins cate ceva din etica si morala mafiotilor maghiari.

Surse din cadrul sindicatelor constituite in sectorul de exploatare a lemnului au semnalat ca politicieni din UDMR cu interese majore in acest domeniu au promovat in Parlamentul Romaniei, in 2005, o noua forma a Codului Silvic, invocind principiul autonomiei agentilor eonomici, care, in realitate, ar facilita societatilor de profil din Harghita si Covasna exploatarea abuziva a peste 1 milion hectare de padure. Il cappo de tutii de capi (nu stiu sinonimul in ungureste) al acestei afaceri dezastroase pentru Romania a fost senatorul Verestoy Atilla, a carui avere estimata la circa 40 milioane de euro provine preponderent din afaceri oneroase cu material lemnos.

Din lantul infractional fac parte, Kelemen Attila,  fost presedintele Comisiei pentru agricultura, silvicultura, industrie alimentara si servicii specifice a Camerei Deputatilor, si  Istvan Toke, fost secretar de Stat in Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), responsabil cu domeniul padurilor. In perioada cat s-a aflat la guveranare alaturi de PD-L, aceasta formatiune constituita exclusiv pe criterii etnice (pana in 2012) a prejudiaciat statul roman prin decizii, care sfideaza pana chiar si siguranta nationala. Codul Silvic este legea fundamentala prin care se stabilesc atributiile si responsabilitatile Statului Roman pentru gospodarirea padurilor Romaniei. Trebuie avuta in vedere situatia deloc favorabila a fondului forestier, respectiv considerabilul decalaj dintre actualul procent de impadurire efectiva a tarii de 23% si nivelul natural al acestui indicator (75-80%), pe de o parte, si fata de nivelul considerat ca optim pentru actualele conditii (cca. 40%), pe de alta parte, ceea ce explica dezechilibrul ecologic in care se afla acum tara noastra, situatie favorabila producerii accidentelor climatice, hidrologice si geomorfologice (secete, inundatii, alunecari de teren, eroziuni s.a.).

Iata ca dupa o scurta pauza de doar doi ani, UDMR-ul este invitat la guvernare de un premier disperat sa nu intre la puscarie de corupt ce este. Evident, profitand de precaritatea si incompetenta ministrilor psd, pc si unpr isi va impune din nou programele anti-romanesti. In mediul asociatiilor patronale si profesionale din domeniu se considera ca prin prevederi de genul celor mentionate mai sus va creste in general ingerinta politica si in aceasta zona, in favoarea  realizarii politicilor UDMR si in acest domeniu, astfel incit agentii economici de profil din judetele Harghita si Covasna sa exploateze “autonom” si dupa bunul plac padurile Romaniei.

Bre, romanasule Ponta, stim ca plagiatorii nu au nici un respect pentru cultura, dar sa aloci si ministerul culturii unui baron udemerist este mai mult decat jenant. Vorba aia, daca UDMR-ul l-ar fi propus pe Tompa Gabor, poate aveam si noi ce lauda, dar asa…nu ne ramane decat sa strangem din dinti, asteptand pontacul sa se ia in brate cu Adrian Nastase!