Publicat in mai 22, 2013 de Oreste Teodorescu in Ezoterism
 
 

Ducesa Artelor: Astrologia


In  atichitate, considerata si Epoca de Aur a umanitatii, astrologia si astronomia defineau o singura stiinta, ce-i drept, initiatica. Hierofantul din clasa sacerdotala care se ocupa de studiul astrelor in raport cu psihicul uman, era inainte de toate un mistic elevat, specializat in interpretarea simbolica si filosofica a cosmosului. Fiind una dintre cele Trei Gratii, alaturi de Numerologie si Kabbala, Astrologia a fost predata in marile universitati ale lumii, pana in secolul al XVII-lea.

Pentru a  comprima un ocean de informatii in cateva fraze, putem spune ca astrologia se bazeaza pe relatia dintre Soare, Luna, planete, cele 12 semne zodiacale si cele 12 sectoare ale vietii umane, numite si case. In aceasta repartizare cosmica, planetele raspund in astrologie la intrebarea „ce?”,arata natura mentala si emotionala, energiile si dorintele, vitalitatea, vointa, constiinta, sufletul, subconstientul, precum si toti oamenii marcanti din viata unei persoane. In miscarea sa anuala, pe care Pamantul o realizeaza in jurul Soarelui se creaza un tipar eliptic, care trece mereu si constant prin 12 semne. Acesta este zodiacul, iar semnele raspund astrologic, la intrebarea „cum”. Fiecare semn face parte din familia unui element fundamental,astfel sunt grupate zodiile de apa, pamant, aer si foc. Toate aceste semne apar in astrograma unei persoane aratand necesitatile, stilurile planetelor, precum si modalitatile de satisfacere a acestor necesitati. In sfarsit, casele in astrologie, vin cu raspunsul la intrebarea „unde?”, iar fiecare casa cuprinde un sector specific al vietii si poate fi comparata cu „o scena pe care se desfasoara piesa de teatru a planetelor„, cum ar scrie Madeline Gerwick-Brodeur si Lisa Renard in Ghid complet de astrologie.

Toate ciclurile calendaristice sunt reflectate in astrologie. O luna reprezinta durata aproximativa dintre doua Luni Noi succesive (aproximativ 29 de zile), si in acelasi timp, o luna mai reprezinta si durata necesara Soarelui pentru a intra intr-un nou semn zodiacal. Intr-un an, Soarele parcurge intreg zodiacul, iar fiecarei zile ii este trasata energia unei planete: Duminica (Soarele), luni (Luna), marti (Marte), miercuri (Mercur), joi (Jupiter), vineri (Venus) si sambata (Saturn).

Astrograma natala reprezinta pentru fiecare individ, harta unica a ceea ce a fost, este si poate deveni. Folosind data, ora si locul nasterii, ea arata pozitiile planetelor in semne si case. Din totdeauna, astrologii seriosi au stiut ca astrele predispun, dar omul dispune!