Publicat in februarie 17, 2014 de Oreste Teodorescu in Blog
 
 

Evolutia spirituala si raportarea corecta asupra corpului


Evolutia spirituala, aduce individului o noua si mult mai complexa viziune asupra corpului, asupra energiilor care circula si asupra caracterului generator al mentatului simplu sau colectiv.Tot mai multi dintre noi suntem preocupati sa ducem o viata naturala, rationala, sanatoasa, bazata pe armonia dintre lumea fizica si cea interioara.

Corpul, invelisul material al spiritului are toate atributele unui vehicul, deci am putea admite ca spiritul conduce trupul asemeni unui avatar. N-am putea experimenta viata in acest univers 3D (tridimensionalitatea planului fizic se exprima prin lungime, latime si inaltime care are, totodata si caracterul de abis, adancime) fara trup. Asadar acest instrument minunat pus la dispozita constiintei noastre pentru a se implica si modifica planul material in sensul progresului si al confortului trebuie intretinut si folosit cu grija si iubire.

Calitatea vietii este strans legata de o alimentatie echilibrata si variata si de un bun control al trupului si al energiilor. “A te simti bine in propriul trup inseamana a te prgati sa simti bine si din punct de vedere mental“. Asadar atentie la dieta. Organismul are nevoie de unitati limitate de energie. Astfel ca daca el consuma 2000 de calorii, trebuie sa se alimenteze cu exact acelasi numar. Mai mult sau mai putin devin extreme cu consecinte nefaste asupra calitatii vietii. In plus trebuie sa intelegem ca suntem proiectati pentru miscare, astfel ca avem nevoie de activitati care sa ne intretina dinamismul. “Orice muschi sau organ neutilizat corespunzator se atrofiaza, se necrozeaza, iese din uz implicand intreg organismul intr-un dezechilibru periculos”.

Spiritul puternic controleaza si armonizeaza trupul. Inteleptul stie ca orice dimensiune este guvernata de un set de principii si legi. Asadar, el stie sa aduca ordinea in haos! De accea un om care devine constient de exprimarea sa spirituala trebuie sa tina cont si de bunastarea lui trupeasca.  De aceea este bine sa intelegem cu adevarat natura noastra de duhuri care se exprima intr-un univers material aflat in permanenta dinamica.

  • Suntem un microcosmos integrat macrocosmosului fiind animati de acelasi dans al energiilor.
  • Avem cu totii un aspect Yin si unul Yang.
  • Cand cele doua energii se intalnesc formeaza taijiul personal.
  • Evident, forma corporala are, la randul ei, un aspect Yin si altul Yang.Yin-ul este descris de campul structurii sale materiale, iar Yang-ul descrie corpul propriuzis.
  • Aspectul Yang al campului (Yin) il constituie partea sa exterioara, masurabila prin componentele ei: luminozitate, electricitate, magnetism, iar componenta Yin este generatoarea campului. Aspectul Yin al corpului propriuzis (Yang) este alcatuit din fluidele corpului, din intreg ansamblul celular, iar componenta Yang o constituie energia. In Medicina Taditionala Chineza, energia este unitatea de baza a existentei materiei. Suportul!
  • Celulele corpului produc energie (“In mijlocul Yin-ului apare Yang-ul), iar energia sustine functionarea celulelor (“Yang-ul activeaza Yin-ul”)
  • Prin localizare anatomica, partea superioara a corpului este Yang, iar cea inferioara, Yin, exteriorul corpului este Yang, iar interiorul Yin, partea din spate este Yang, iar cea din fata este Yin.
  • Din punct de vedere fiziologic, organele interne detinatoare de energie (rinichii, ficatul, inima, splina, plamanii) au caracter Yin, in timp ce organele care transporta energia (vezica urinara, vezica biliara, stomacul, intestinul subtire, intestinul gros) au caracter Yang.
  • Spirit constient
  • Minte