Publicat in martie 23, 2013 de Oreste Teodorescu in Blog
 
 

Exploatarea aurului din Romania, spionajul si tradarea nationala…


Specialistii in istoria Imperiului Roman cred ca decizia jefuirii provinciilor dacice, de aur a stat la baza prabusirii Romei, pana atunci, considerata Capitala Lumii. Dacii pazeau cea mai vulnerabila granita imperiala, oprind invaziile barbare sa cucereasca lumea civilizata de  catre latini. Lacomia administrativa a Romei a facut ca tezaurul dacic sa fie mutat din locul sau traditional, in visteria cuceritorilor, decizie ce i-a convins pe stramosii nostri sa nu mai participe activ la apararea lumii romane. Cazut, zidul de la frontierele Carpato-Danubiano-Pontice, a permis hoardelor invadatoare sa treaca prin foc si sabie toate vestigiile modelului de guvernanta latin. Si cum istoria, se repeta, pana la mantuirea neamului omenesc, nu putem sa nu constatam asemanarile geo-politice, cu lumea de astazi.

Din 2005, Romania nu mai scoate nici un gram de aur din minele sale. Motivul oficial: zacamintele sunt epuizate. Totusi, opt firme straine au primit licente de exploatare in zonele epuizate, care s-au dovedit a fi foarte bogate: contin aur in valoare de 54 de miliarde de euro. Explicatia: Au avut hartile geologice ale statului roman,afirma dr. ing. Florea Neagu, care demonstreaza ca zacamintele de aur din Romania, majoritatea situate in patrulaterul aurului – adica perimetrul Baia de Cris, Sacaramb, Zlatna si Baia de Aries, din Muntii Apuseni – dar si in Maramures, sunt exploatate, cu eficienta, de foarte mult timp: „Pe timpul lui Ceausescu se scoteau intre 14 si 20 de tone de aur pe an. Dar, dupa 1990, extractia a scazut dramatic,iar in 2005, minele au fost sigilate. Oficial s-a spus ca sunt epuizate„, a mai afirmat fostul director al Institutului de Proiectari Miniere. Insa, poate cea mai interesanta afirmatie a domnului ing. Florea Neagu este urmatoarea: ” Un eveniment interesant s-a petrecut in anul 2000, cand Banca Nationala a refuzat sa mai cumpere aur de la minele romanesti pe motiv ca nu poate avea o rezerva mai mare de metal pretios decat 15% din tot ce inseamna rezerva valutara. Cum aceste mine nu aveau voie sa vanda metalul extras decat Bancii Nationale, au dat, cum era de asteptat, faliment. Daca vechile firme romanesti care se ocupau de metalul pretios au disparut, in locul lor au venit, in mod ciudat, opt companii straine care au cerut in concesiune parcele pentru prospectiunea si exploatarea zacamintelor de aur, tocmai de unde acestea se terminasera.”

Conform declaratiilor lor facute pentru DailyBusiness. ro de reprezentantii firmei Gabriel Resources, la Rosia Montana s-a gasit un zacamant de aur in valoare de 11 miliarde de dolari, adica de aproximativ 250 de tone de metal pretios. De asemenea, firma Carpatian Gold a gasit la mina Barza, in Muntii Zarandului, inchisa pentru ca nu mai era rentabila, un zacamant de aur in valoare de 12 miliarde de dolari! Recent, Stefan Marincea, presedintele Institutului Geologic Roman, a declarat ca in tara noastra mai sunt zacaminte in valoare de cel putin 54 de miliarde de dolari. Interesant este si faptul ca toate firmele straine au dovedit ca stiu cu precizie unde se afla zacamintele de aur, ca si cum ar fi avut acces direct la hartile secrete, detinute de statul roman. Probabil ca cineva, se face vinovat de spionaj sau chiar tradare nationala, furnizand informatii clasificate, unor entitati comerciale private, sau apartinand altor state. Iata cum continua demonstratia, ing.Neagu:” Firmele straine nu au descoperit nimic, datele apartin scolii de geologie din Romania. Am fost directorul Institutului de Proiectari Miniere si am realizat mine de aur in Apuseni. Scoteam si productii de 40 de kilograme de aur pe tona de minereu, ceea ce este foarte mult. Pot sa spun ca inca este mult aur in subteran, dar nu stiu de ce nu le exploateaza direct statul. Pe vremea mea, informatiile aveau caracter secret, dar acum le are toata lumea. Firmele straine au gasit metale pretioase in Romania consultand hartile geologice realizate pe vremea lui Ceausescu. Acum,statul, prin reprezentantii sai, a stiut perfect ce da in concesie”.

-va urma-