Publicat in noiembrie 22, 2014 de Oreste Teodorescu in Politikon
 
 

Grupul infractional organizat in jurul Elenei Udrea este decapitat de catre DNA


Cu niste timp in urma, cand steaua (de pe epolet) a Elenei Udrea inca stralucea orbitor, a luat nastere un grup infractional organizat, specializat in drepturi litigioase, care s-a pus pe praduit. Si daca tot am pomenit-o pe Doamna Blonda, va mai amintiti ca se miauna prin presa invocand ca are insomnii din cauza unui credit de 3.3 milioane de euro luat de la banca pentru a achizitiona un teren?  Ei bine, potriveala naibii, cel care vindea terenul era tocmai Stelian Gheorghe. Acesta din urma, cu ajutorul neprecupetit al Alinei Bica si a parlamentarilor Marko Attila si Florin Teodorescu a fost despagubit de Comisia de Retrocedare, pentru un drept litigios asupra unui teren de  13 ha in Parcul Plumbuita cu 60.000.000 de euro in plus fata de valoarea reala a pietei.

Revenind la nelinistea doamnei Udrea din 2010 asupra creditului bancar. Pentru a scapa de insomnie, revinde terenul din Floreasca lui Alexandru Faur, care preia si creditul de la banca. Foarte frumos, insa Faur este partenerul lui Stelian Gheorghe, asa ca terenul se intoarce de unde a plecat, insa lasandu-i  fostei candidate la prezidentiale cateva milioane de euro in cont, mascand astfel spaga pentru ajutorul dat in alte afaceri.

Al treilea personaj care apare in celebrele poze de la Paris, langa Elena Udrea si Alina Bica este Anamaria Topoliceanu, avocata aceluiasi Stefan Gheorghe si mai apoi angajata la Ministerul Dezvoltarii.Mafia imobiliara construita in jurul lui Dorin Cocos si a Elenei Udrea functiona dupa o reteta clasica: cumpararea de drepturi litigioase la preturi derizorii si vanzarea lor la valori supra-estimate.

Asadar, intalnirea celor trei gratii la Paris nu viza doar o sedinta de shopping intens ci o reglare de conturi la propriu, nu la figurat. Pozele au fost facute in 2011 pe cand nu plana nici o suspiciune asupra domniilor lor. Si intrucat o imagine valoreaza cat 1000 de cuvinte, va propun spre comparatie doua fotografii cu marea diva pentru a intelege si diferentia cele doua stari de spirit, inainte si dupa deconspirarea aspectului penal:

udrea2Elena-Udrea-2004

Si inca nu au explodat paginile dosarelor Microsoft, EADS…