Publicat in noiembrie 10, 2014 de Oreste Teodorescu in Politikon
 
 

Ideologul lui Putin il inspira si pe Ponta


Ideiile directoare ale campaniei lui Victor Ponta pentru prezidentiale sunt inspirate de cel mai influent ganditor geopolitic de la Kremlin, Aleksandr Dughin, liderul Miscarii Eurasiatice, fondator al Clubului Izborsk, unde sunt elaborate strategiile ideologice ale regimului Putin.

Iata cateva idei ale filosofului rus care impleteste mesianismul ortodox cu metodele naziste de impunere a deciziilor:

  • Romania trebuie sa pararseasca UE si sa intre in Alianta Eurasiatica. Pentru aceasta i se va putea accepta unirea cu Moldova. (toata strategia de comunicare publica a lui Ponta se bazeaza pe conceptul de unire, „Presedintele care uneste”, iar televiziunile aservite PSD ataca zilnic si furibund conceptele de independenta a Justitiei si libertate de exprimare pluralista, exact predicatele care definesc aparteneta la valorile occidentale. Apoi, lobby-ul facut de premierul Leanca in Moldova, pe ideea ca doar Ponta vrea reintregirea Romaniei Mari.)
  • Promovorea conceptelor de ortodoxie, nationalism si intoleranta fata de democratia europeana. Iata ce spunea Dughin intr-un interviu acordat siteu-lui Vocea Rusiei: „Faptul ca am fost divizati de o terta forta, de atlantisti, si-a jucat rolul. Ei incearca sa ne invrajbeasca, comit mici acte de sabotaj si creeaza o atmosfera de ostilitate, dar aceste lucruri se vor termina. Rusia si Romania au prea multe in comun! Pe noi ne asteapta o reintalnire si o redescoperire reciproca in contextul unei civilizatii comune. Deja se fac primii pasi in aceasta directie. Nu le supraestimez valoarea, dar interpretez pozitiv acesti pasi.” Biserica Ortodoxa din Romania s-a implicat fatis in campania electorala, sugerandu-le enoriasilor sa voteze doar pentru candidatul ortodox si de nationalitate romana)

Nascut in 1962, fiul unui inalt membru al spionajului militar sovietic, Aleksandr Dughin este un politolog cunoscut pentru teoriile sale despre invierea unui imperius rus care sa reziste intereselor nord-atlantice, simpatizant al multor idei fasciste si apropiat al Kremlinului si armatei ruse; este cunoscut pentru cartea sa „Bazele geopoliticii” si un ideolog vocal al revirimentului imperialist rus prin miscarile politice pe care le-a fondat sau organizat, precum Partidul Bolsevic National, Frontul Bolsevic National sau Partidul Eurasia.” (sursa: Wikipedia).