Publicat in august 10, 2013 de Oreste Teodorescu in Ezoterism
 
 

Importanta numarului in grupele sanguineMajoritatea psihologilor niponi considera ca intre grupele de sange si exprimarea personalitatii exista o legatura foarte complexa. Diferentele intre grupe sunt date de plasma sanguina si de eritrocite (globulele rosii). Grupa de sange ramane neschimbata si se transmite ereditar. Toata populatia planetara se imparte intre grupele 0 (I), A (II), B (III) si AB(IV).

Intre temperament si caracter exista o stransa legatura, care tine mai ales de exprimare. Psihologul francez Jean Baptiste Delacour a realizat un studiu arhetipal al grupelor sanguine, obtinand cateva caracteristici general valabile ale fiecareia dintre cele patru:

  1. grupa 0 (I): oameni in permanenta miscare, energici, temerari, cu scopuri precise, muncesc pana la epuizare, au o vointa de fier.
  2. grupa A(II): este definita de oamenii constiinciosi si de buna credinta. Foarte dedicati carierei profesionale si parolisti. Foarte loiali prietenilor.
  3. grupa B(III): impresionabili, delicati, exigenti fata de sine si de ceilalti, calmi dar foarte sensibili, pasionali, furtunosi in dragoste, iar femeile sunt mult mai geloase decat in alte grupe…
  4. grupa AB(IV): persoane foarte sentimentale, patimase, destul de interiorizate, insa foarte dedicate partenerului de viata.

Pornind de la simbolistica cifrelor, grupa 0(I) defineste si deschizatorii de drumuri, initiatorii si liderii, A(II) cuprinde, mai degraba spiritele asociative, diplomate si pacifiste, B(III) este grupa nomazilor, calatorilor, traitorilor, iar AB (IV) a celor care au putere sa-si materializeze proiectele personale…