Publicat in decembrie 22, 2014 de Oreste Teodorescu in Politikon
 
 

La ce intrebare nu a raspuns niciodata Ion Iliescu in ultimii 25 de ani


E greu sa spui adevarul, sa-l asculti este si mai greu, dar cel mai dificil este sa-i faci pe altii sa inteleaga adevarul” ( Hagop Baronian)

 

„Emanatul revolutiei”, Ion Iliescu, printre primele decizii pe care le-a luat dupa ce s-a instalat la pupitrul de comanda al Loviturii de Stat, a fost si impunerea la conducerea Armatei a unui spion sovietic.

  • Pe 26 decembrie 1989, Ion Iliescu a semnat Decretul de reactivare a general-colonelului Nicolae Militaru, monitorizat de catre UM 0110 (Divizia Anti KGB), inca din 1981 fiind dovedit ca agent GRU.
  • Pe 27 decembrie 1989, Nicolae Militaru a fost avansat la gradul de general de armata.
  • Col. Mircea Dumitru, seful Biroului Special din Marele Stat Major, a declarat pe 13 decembrie 1994, in fata Comisiei Pentru Cercetarea Evenimentelor din Decembrie 1989 urmatoarele: : „La 23 decembrie, eu am notat comunicarea către generalul Pănescu, la Moscova. Din ordinul generalului Eftimescu a trebuit să comunicăm la Moscova, la generalul Dumitru Pănescu, că «începând de astăzi generalul Militaru este ministrul Apărării». Aşa a fost porunca, să-l informez pe generalul Pănescu, acolo, la Moscova, că Militaru este ministru. Să fi fost ora 16.25. Pănescu urma să-i informeze pe comandantul-şef, pe şeful de stat major al Comandamentului Unificat al Pactului de la Varşovia, cât şi conducerea Armatei Sovietice, că Militaru este ministru. Generalul Pănescu era acreditat la Comandamentul Pactului de la Varşovia şi era omul de legătură al nostru la Moscova”.
  • Dupa ce a ajuns la conducerea Armatei, agentul GRU, Nicolae Militaru deschide trei operatiuni de destabilizare a Romaniei: Cazul Otopeni; Trosca si Nuta-Mihalea.
  • Ajuns ministrul Apararii Nationale, Nicolae Militaru introduce in sistemul militar din Romania zece generali care facusera studiile in URSS si care fusesera trecuti pe „linie moarta” de Ceausescu fiind demonstrati spioni ai Moscovei, de catre celebra 0110. Insa, acesti generali nu au fost numiti oficial in functii, pentru a nu putea fii trasi la raspundere, ulterior. La ordinul lui Militaru, acestia au pus in aplicare planurile Moscovei.

Intrebarea la care nu a raspuns niciodata pana acum, Ion Iliescu este urmatoarea: DE CE ATI NUMIT UN AGENT SOVIETIC LA CONDUCEREA ARMATEI ROMANE SI ATI FOST COMPLICE LA ODIOASELE CRIME SAVARSITE IN PERIOADA 22-26 DECEMBRIE 1989?