Publicat in aprilie 30, 2013 de Oreste Teodorescu in Spiritualitate
 
 

Laboratorul lui Dumnezeu, Soarele si Pamantul…


Evident, ca inainte de a se precipita materia, ca forma cea mai densa de energie, initial universul era de natura eterica.  O ceata primordiala invaluia totul, asemeni unui abur infinit. Astazi stim ca elementul Apa are toate proprietatiile materiei. In functie de temperatura, ea poate fi solida (gheata), gazoasa (abur), lichida (apa) si plasma. Intelegem de ce Geneza incepe cu Duhul lui Dumnezeu care plutea deasupra apelor initiale, despartindu-le pe cele de sus, de cele de jos…

O cantitate enorma de heliu si hidrogen au inceput sa fie aglomerate in interiorul unei minigii, ca de foc, temperaturile din interior au ajuns la cateva milioane de grade, determinand o serie de reactii termonucleare. Asa s-a nascut Soarele galaxiei noastre, acum aproximativ 4,6 miliarde de ani. Cand isi va fi epuizat, stocul de energie, Soarele va deveni o gigantica stea rosie, vaporizand toate planetele care se invart in jurul sau.

Cam in aceeasi perioada, cand Soarele ardea necrutator in centrul galaxiei, la vreo 150 de milioane de kilometri distanta Creatorul actiona un proces mult mai „racoros” si mult mai lent. Timp de cateva milioane de ani, mici particole nascute din Ceata Primordiala, au inceput sa se aglomereze si sa se ciocneasca intre ele, ducand la formarea nucleului Pamantului. In timp, forta gravitationala a nucleului a devenit suficient de puternica, incat sa atraga tot felul de gaze, precum heliu, oxigen si azot, dar si particole ca aur, fier, aluminiu, uraniu si alte elemente rare.

Oamenii de stiinta, converg prin a crede ca initial, Pamantul a  fost format ca o sfera neteda, lipsita de ori ce forma de relief. Terra a inceput sa isi modifice textura si forma, datorita elementelor radioctive ramase captive in nucleul sau. Prin descompunere, de exemplu, uraniul s-a divizat in particole subatomice, emitand o cantitate urisa de energie si de caldura. Rocile au inceput sa se topeasca, iar in locurile unde scoarta terestra era mai subtire, acestea au erupt dand nastere vulcanilor. Lava incandescenta continea multe gaze esentiale pentru aparitia vietii, dar si unele toxice, precum acidul clorhidric si bioxidul de sulf care au inceput sa corodeze suprafata planetei. Cel mai important element nascut din lava au fost vaporii de apa, care prin racire au format marile si oceanele. Timp de milioane de ani, vulcanii  au erupt neintrerupt generand munti, insule si creaind formele continentelor.

Un predicat mistic, intalnit in toate marile religii ale lumii spune ca initial totul a fost nascut din apa si foc. Nu intamplator, in  Crestinism, Ioan Botezatorul binecuvanteaza oamenii cu apa, iar, in  urma Sa, Hristos vine sa ne boteze cu foc…

-va urma-