Publicat in mai 29, 2012 de Oreste Teodorescu in Spiritualitate
 
 

Lupta eroilor cu intunericul si ignoranta


Materia devine si mai densa, iar spiritele intermediare precum gnomii, elfii, salamandrele si ondinele, devin din ce in ce mai greu de perceput de catre oameni. Inconstientul pierde din ce in ce mai mult teren in favoarea constientului, iar individul va incepe sa creada ca ceea ce nu se vede nu are cum sa existe.

Armatele intunericului gasesc noi modalitati de ai pacali pe oameni sa le devina aliati. Incepe era magiei negre. Egoul uman se solidifica, iar „miracolul” obtinut fara morala si etica prin impunerea vointei asupra naturii sfarsesc prin a transforma umanitatea intr-un loc al pustiirii si al mortii. Este timpul ca Orfeu sa intre in scena si sa le aminteasca oamenilor ca frumosul si puritatea sunt singurele capabile sa le aduca fericirea. Atunci apar artele si scolile misteriilor.

La evrei, Iov spune povestea revoltei omului impotriva nedreptatii. Neintelegand de ce asupra creatiei s-a abatut blestemul, Iov afla de la Dumnezeu, ca propria alegere a lor de a sluji raul a condus umanitatea la acest dezastru. Limbajul se articuleaza, apare muzica, matematica, astronomia ca discilpline si arte demne sa-i reaminteasca omului calea spre Divin.

Ideea de spatiu si timp devine mai clara, iar omul acelor epoci intelege ca are un timp limitat pentru a-si exprima obtiunea, va alege sa slujeasca Lumina sau se va lasa pacalit de desertaciunea intunericului. Sfinxul de la Giseh contine cifrate in el constelatiile Leului, Taurului, Scorpionului si Varsatorului, adica exact al celor patru elemente care aveau sa definitiveze procesul de condensare a materiei. Atunci constiinta a fost prinsa in „inchisoarea trupului”.

Faptul ca Oedip il invinge pe Sfinx raspunzand corect la intrebarea: „Ce merge mai intai in patru picioare, apoi pe doua si in final in trei picioare” ne arata ca din acel moment in om se afla deja constiinta intregii naturi. De atunci, portile Raiului sunt inchise, iar omul nu va mai putea ajunge ACASA, decat prin propria constiinta, fara a mai beneficia de ajutorul direct al lumilor superioare. Intre idei si materializarea lor incepe sa se produca o prapastie care va culmina mult mai tarziu, cu aparitia doctrinelor materialiste.

Materia devine si mai densa, iar spiritele intermediare precum gnomii, elfii, salamandrele si ondinele, devin din ce in ce mai greu de perceput de catre oameni. Inconstientul pierde din ce in ce mai mult teren in favoarea cosntientului, iar individul va incepe sa creada ca ceea ce nu se vede nu are cum sa existe.

Armatele intunericului gasesc noi modalitati de ai pacali pe oameni sa le devina aliati. Incepe era magiei negre. Egoul uman se solidifica, iar „miracolul” obtinut fara morala si etica prin impunerea vointei masupra naturii sfarsesc prin a transforma umanitatea intr-un loc al pustiirii si al mortii.

Este timpul ca Orfeu sa intre in scena si sa le aminteasca oamenilor ca frumosul si puritatea sunt singurele capabile sa le aduca fericirea. Atunci apar artele si scolile misteriilor. La evrei, Iov spune povestea revoltei omului impotriva nedreptatii. Neintelegand de ce asupra creatiei s-a abatut blestemul, Iov afla de la Dumnezeu, ca propria alegere a lor de a sluji raul a condus umanitatea la acest dezastru. Limbajul se articuleaza, apare muziaca, matematica, astronomia ca discilpline si arte demne sa-i reaminteasca omului calea spre Divin.

Ideea de spatiu si timp devine mai clara, iar omul acelor epoci intelege ca are un timp limitat pentru a-si exprima obtiunea, va alege sa slujeasca Lumina sau se va lasa pacalit de desertaciunea intunericului. Sfinxul de la Giseh contine cifrate in el constelatiile Leului, Taurului, Scorpionului si Varsatorului, adica exact al celor patru elemente care aveau sa definitiveze procesul de condensare a materiei.

Atunci constiinta a fost prinsa in „inchisoarea trupului”. Faptul ca Oedip il invinge pe Sfinx raspunzand corect la intrebarea: „Ce merge mai intai in patru picioare, apoi pe doua si in final in trei picioare” ne arata ca din acel moment in om se afla deja constiinta intregii naturi. De atunci, portile Raiului sunt inchise, iar omul nu va mai putea ajunge ACASA, decat prin propria constiinta, fara a mai beneficia de ajutorul direct al lumilor superioare. Intre idei si materializarea lor incepe sa se produca o prapastie care va culmina mult mai tarziu, cu aparitia doctrinelor materialiste.