Publicat in ianuarie 30, 2014 de Oreste Teodorescu in Politikon
 
 

Mafia politica, vazand ca Justitia este oarba, vrea s-o violeze!


USL-ul, aceasta grupare infractionala bine organizata, are niste obiective precise, intrucat simte, asemeni animalului ranit, ca sfarsitul ii este aproape.  Una dintre prioritatile trasate de oligarhii penali, acesti papusari slinosi ai PSD-PNL-PC a  fost aproape bifata: vulnerabilizarea aparatului de justitie, care nu mai raspunde comenzilor politice. Faptul ca, rand pe rand, Nastase, Voiculescu, Fenechiu, Vosganaian, Dragnea, Mitrea, Rusanu and  co. asteapta inaugurarea vietii de puscarias, a obligat oculta transpartinica sa atenteze asupra noului Cod Penal si a noului Cod de Procedura Penala, ce vor intra in vigoare la 1 februarie 2014.

Procurorii DNA acuza cat se poate de articulat, ca aceste modificari vor diminua considerabil lupta impotriva coruptiei. Prioritatea numarul unu a guvernarii USL nu este propasirea spirituala si materiala a Romaniei, ci gasirea unor metode eficiente care sa-i apere clinetela si chiar membrii, de puscarie.  Pe nesimtite, aproape au reusit:

  •  12 cauze aflate pe rolul instanţelor sunt în situaţia de a fi inchise in cursul anului 2014
  •  23 de dosare vor fi inchise in  2015, ca urmare a micsorarii limitelor de pedeapsa reglementate de noul cod.
  • Totodata, in 64 de cauze aflate in curs de urmarire penala la DNA vor fi atinse de prescriptie.
  • Persoanele condamnate definitiv pentru infracţiuni de inselaciune cu consecinţe deosebit de grave vor beneficia de aplicarea legii mai favorabile şi de reducerea obligatorie a pedepsei la 5 ani de închisoare.
  • Dispoziţiile referitoare la efectuarea urmaririi penale in personam sunt neclare cu privire la momentul la care trebuie sa ii fie adusa la cunoştinţă suspectului această calitate, ceea ce ar atrage imposibilitatea folosirii tehnicilor speciale de investigaţie. Conform prevederilor noului Cod de Procedura Penala, persoana cercetata trebuie anunţată în momentul în care există indicii rezonabile ca a savarşit o infracţiune, ceea lipseşte de eficienţa metode de investigaţie precum interceptarea comunicatiilor sau folosirea investigatorilor sub acoperire.
  • Imixtiunea evidenta a nucleului de crima organizata, mascat in birourile executive ale partidelor care formeaza coalitia de guvernamant a facut ca  Raportul tehnic privind progresele Romaniei in cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (M.C.V) al Comisiei Europene, dat publicităţii la data de 22 ianuarie 2014, sa contina ingrijorarile  fata de restrictiile privind noile metode de investigare, apropos de scurtarea perioadei de prescripție a raspunderii penaleiîn procesele aflate în desfășurare.

In mediul jurnalistic, se vorbeste despre interesul general al clasei politice de a scoate de sub incidenta legilor penale, vreo 100 de dosare cu nume grele de lideri politici, oameni de afaceri, si inalti functionari ai statului care constituie nucleul MAFIEI TRANSPARTINICE.